Videanu dă în judecată membrii Corpului de control de la Hidroelectrica şi pe Ponta

Adriean Videanu respinge acuzaţiile Corpului de Control al Primului Ministru şi anunţă că îi va acţiona pe toţi membrii care au întocmit raportul asupra cotractelor Hidroelectrica din perioada când a condus ministerul Economiei.

Adăugat: 26 Martie 2013
Ultima actualizare:26 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Îl voi da din nou în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie, dar de data aceasta îi voi da în judecată pe toţi semnatarii raportului Corpului de control la Hidroelectrica, pentru reaua credinţă cu care au întocmit acest raport şi care, din punctul meu de vedere, reprezintă un abuz fără precedent, un abuz al statului împotriva cetăţeanului", a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL.

Fostul ministru al Economiei susţine că raportul a fost alcătuit cu rea credinţă şi reprezintă un abuz al statului.

"Cu alte cuvinte, la ordinul domnului Ponta, singurul lucru care lipseşte din acel raport este cu cât trebuie să ne condamne domnul Ponta pe cei care sunt incriminaţi în acel raport', a menţionat Adriean Videanu.

El i-a acuzat pe cei care au întocmit raportul că au pus şi încadrări ale faptelor comise, ceea ce, din punctul de vedere al lui Videanu, este inacceptabil, pentru că acestea nu pot fi făcute decât de justiţie.

Videanu a prezentat contractul dintre Termoelectrica (Paroşeni) şi Hidroelectrica, afirmând că acesta a fost semnat în iulie 2008, cu şase luni înainte ca el să devină ministru.

În opinia sa, din punct de vedere economic, actualul Guvern a dat o lovitură fără precedent sistemului energetic şi că piaţa de energie românească este destructurată.
    
"În momentul de faţă, toată piaţa de energie este destructurată, iar toţi producătorii de combustibil clasic - lignit, huilă, dar şi cei pe gaz - sunt supuşi vulnerabilităţii şi dacă nu se intervine rapid, până la sfârşitul anului, vom avea mai multe intrări în insolvenţă, cu atingere majoră a siguranţei naţionale. Nimeni, niciun ministru, niciun prim-ministru nu şi-a permis şi nu cred că poate să-şi permită să pună în pericol România din punct de vedere al siguranţei energetice", a declarat Videanu.

Guvernul a dat publicităţii săptămâna trecută o serie de documente semnate de foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Ion Ariton, referitor la Hidroelectrica, menţionate în Raportul Corpului de control al primului-ministru.

►Între documentele făcute publice se numără un memorandum vizând "aprobarea achiziţionării de către SC Hidroelectrica a unei cantităţi de energie electrică corespunzătoare unei puteri medii orare de până la 400 MW de la Rovinari SA în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2009".

 ►O notă privind încheierea şi derularea unui contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice între CE Craiova şi Hidroelectrica SA;

►O notă privind ajustarea preţurilor din contractele de vânzare-cumpărare a energiei electrice dintre Hidroelectrica şi Termoelectrica SA-CET Petroşani-grup nr. 4/SC Electrocentrale Deva în calitate de vânzători.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza