Victorie dulce-amară pentru Partidul Popular în Spania

Popularii, care au câştigat alegerile din Spania, au pierdut însă mai multe localităţi importante şi au pierdut în total 2.700.000 de voturi, faţă de anul 2011.

Adăugat: 25 Mai 2015
Ultima actualizare:26 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Spania, Partidul Popular, aflat la guvernare, a câştigat alegerile locale de ieri, însă a pierdut o serie de localităţi importante, în timp ce socialiştii au reuşit să recupereze o parte din electoratul pierdut la alegerile precedente.

Totodată, două partide recent înfiinţate au devenit a treia şi a patra forţă politică din Spania, obţinând consilieri locali şi parlamentari regionali în întreaga ţară. 

Deşi au câştigat alegerile, conservatorii de la Partidul Popular au pierdut în total 2.700.000 de voturi, faţă de anul 2011 şi majoritatea absolută în regiunile Madrid, Valencia, Castilla - La Mancha, Extremadura, Aragon şi Insulele Baleare.

După 24 de ani în care au guvernat capitala, popularii ratează acum Primăria Madridului.

Fosta judecătoare Manuela Carmena, în vârstă de 71 de ani, candidată a formaţiunii Ahora Madrid - "Acum Madrid" - ar putea fi, dacă primeşte sprijinul socialiştilor, viitorul primar al Capitalei.

Şi la Valencia, după aproape un sfert de secol, partidul condus de Mariano Rajoy a fost învins, iar viitorul edil ar putea fi de la coaliţia Compromis, sprijinit de celelalte formaţiuni de stânga.

La Barcelona, tradiţionalii de la Convergenţă şi Uniune au fost învinşi de formaţiunea Barcelona în Comun şi pentru prima dată în istorie, oraşul catalan cel mai important ar putea fi condus de o femeie, fosta activistă din Platforma Afectaţilor de Ipoteci, Ada Colau.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Mai 2015
Ultima actualizare:
26 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza