Victoria PSD, reflectată în presa străină

Partidul Social Democrat revine în forţă pe scena politică românească, în urma unei largi victorii obţinute în alegerile legislative.

Adăugat: 12 Decembrie 2016
Ultima actualizare:12 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Partidul Social Democrat revine în forţă pe scena politică românească, în urma unei largi victorii obţinute în alegerile legislative. Acum un an, social-democraţii părăseau puterea, după dramaticul incendiu dintr-un club de noapte bucureştean" - informează Agenţia France Presse.

"Votul de astăzi arată opţiunea clară a românilor" - îl citează agenţia pe liderul PSD, Liviu Dragnea.

Şi jurnaliştii britanici de la Reuters anunţă că "PSD a câştigat detaşat alegerile parlamentare de duminică, deţinând o poziţie puternică pentru a forma un guvern de coaliţie împreună cu un partid mic".

"Socialiştii câştigă alegerile din România" - informează Deutsche Welle. "Cu un an în urmă, premierul socialist Ponta demisiona, după proteste de stradă şi acuzaţii de corupţie.

Acum PSD se întoarce la putere." - afirmă site-ul radio-televiziunii germane.

Cotidianul american "New York Times", scrie şi el: "Alegătorii români au readus Partidul Social Democrat, de centru-stânga, la putere, după alegerile parlamentare de duminică, la un an după tragedia produsă de incendiul devastator dintr-un club de noapte, care a dus la demisia guvernului socialist de atunci".

Pagina de internet a cotidianului francez "Le Monde" se deschide, în această dimineaţă, pe articolul despre alegerile din România şi cu o fotografie a liderului PSD, Liviu Dragnea: "La un an după ce au fost îndepărtaţi de la putere, în urma unor manifestaţii de stradă, social-democraţii români au repurtat o victorie zdrobitoare la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie: ei vor obţine 45 la sută din locurile din Parlament." - scrie "Le Monde".Autor:
Daniela Coman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza