Victoria Nuland: SUA sprijină România în lupta anticorupție

SUA sunt impresionate de activitatea DNA și consideră că datorită progreselor substațiale făcute în lupta anticorupție, România a devenit mai atractivă pentru companiile americane.

Adăugat: 18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Președintele României, Klaus Iohannis, întâlnire cu asistentul secretarului american de stat, Victoria Nuland
trimite pe mail

Statele Unite vor continua să sprijine România în respectarea principiilor statului de drept şi în lupta anticorupţie, a spus, astăzi, la Bucureşti, asistentul secretarului american de stat, Victoria Nuland.

Ea a subliniat că datorită progreselor substanţiale făcute în aceste direcţii, ţara noastră a devenit mai atractivă pentru companiile americane, care sunt interesate în special de domeniile IT şi energie.

Potrivit redactorului RRA, Carmen Gavrilă, Victoria Nuland a mai subliniat că Statele Unite sunt impresionate şi de activitatea DNA.

"Statele Unite oferă atât sprijin tehnic dar şi în ce priveşte pregătirea procurorilor. Evident, în orice societate democratică e foarte important de obţinut un echilibru între securitate şi protejarea vieţii private. Noi toţi ne străduim să obţinem acest echilibru. E interesant că numărul de cazuri de acţiuni în Justiţie a crescut aşa de mult încât s-a ajuns să se discute despre echilibru, în timp ce acum câţiva ani toată lumea se plângea aici că nu sunt destule acţiuni în justiţie", a spus Victoria Nuland.

Asistentul secretarului de stat american a avut, astăzi, la Bucureşti, convorbiri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, precum şi cu ministrul apărării Mihnea Motoc.

Principala temă abordată a fost Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări, cu accent pe dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, în special în domeniul energiei şi al asigurării securităţii energetice.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza