Victoria Nuland, primită la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o, astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Victoria Nuland, adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Adăugat: 18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

Şeful statului a subliniat că în ultimul an nu toate lucrurile au mers în direcţia dorită, în timp ce oaspetele american a precizat că vizita sa la Bucureşti constituie o şansă de a stabili obiectivele comune pentru acest an.

"Este o plăcere să vă primesc. A trecut exact un an de când ne-am întâlnit în acelaşi loc. Unele lucruri s-au schimbat în bine, altele mai puţin şi mă bucur că avem oportunitatea să discutăm unele dintre aceste lucruri",  a spus Klaus Iohannis la primirea oficialului american.

Victoria Nuland a mai discutat, astăzi, şi cu Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă, despre dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale, în special în domeniul energiei şi al asigurării securităţii energetice.

Cei doi oficiali au abordat şi tema securităţii în această regiune, precum şi necesitatea adaptării Alianţei Nord Atlantice la provocările mediului de securitate.

Tot astăzi, oaspetele american s-a întâlnit şi cu ministerul Apărării Mihnea Motoc, cu care a discutat în special despre cooperarea militară bilaterală, apreciată drept consistentă şi pragmatică, atât în cadrul proiectelor strategice dezvoltate în ţară, cât şi în teatrele de operaţii.

"În cadrul întrevederii, Mihnea Motoc a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi Statele Unite ale Americii, pe dimensiunea cooperării militare, în cadrul arhitecturii de securitate angajată de ţara noastră", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza