Victoria Nuland, întâlnire cu Dacian Cioloş la Bucureşti

Victoria Nuland şi Dacian Cioloş au discutat despre priorităţile executivului, îmbunătăţirea climatului investiţiilor în România, precum şi despre situaţia regională.

Adăugat: 18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victoria Nuland, asistentul secretarului american de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice
trimite pe mail

Asistentul secretarului american de stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, a sosit la Bucureşti şi a avut duminică seara o întrevedere informală cu premierul Dacian Cioloş.

Potrivit redactorului RRA, Oana Bâlă, cei doi oficiali au discutat despre priorităţile executivului, îmbunătăţirea climatului investiţiilor în România, precum şi despre situaţia regională.

Victoria Nuland se va întâlni luni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis şi va discuta cu ministrul apărării, Mihnea Motoc.

În marja convorbirilor de la Bucureşti, redactorul RRA Carmen Gavrilă l-a întrebat pe adjunctul Victoriei Nuland, Hoyt Yee, de ce se concentrează atât de mult diplomaţia de la Wasghington pe statul de drept şi pe lupta anti-corupţie.

"Vrem ca aliaţii noştri să aibă mijloacele pentru a-şi îndeplini angajamentele NATO sau pe cele care decurg din contracte de afaceri. Din experienţa noastră, mai ales în această regiune, corupţia nu este doar o vulnerabilitate economică, ci şi una politică. Ţările vulnerabile la corupţie şi care nu o combat eficient sunt vulnerabile şi la forţe negative din exterior", a spus Hoyt Yee.

La ultima sa vizită, Victoria Nuland a declarat că există progrese considerabile în ce priveşte unele aspecte ale statului de drept, dar a avertizat că fenomenul este o chestiune de siguranţă naţională.

Potrivit redactorului RRA, Carmen Gavrilă, vizita adjunctului secretarului de stat pentru afaceri europene are loc în condiţiile în care secretarul de stat american, John Kerry, este aşteptat la Bucureşti în acest an, după ce a acceptat, anul trecut, o invitaţie în Romania din partea ministrului de externe, Lazăr Comănescu.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
18 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:
19 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza