Victor Ponta: Sistemul energetic trebuie dezvoltat fără a fi căpuşat

Premierul Victor Ponta a subliniat vineri, la Târgu Jiu, că sistemul energetic, odată decăpuşat de afacerile de partid şi de "băieţii deştepţi", va reprezenta, alături de domeniul agriculturii, un motor de dezvoltare pentru România.

Adăugat: 2 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta a afirmat, vineri, la o dezbatere privind problematica regională a Olteniei că sistemul energetic românesc trebuie dezvoltat în viitor "fără a fi căpuşat".

"Sistemul energetic românesc trebuie dezvoltat în viitor fără a fi căpuşat nici de băieţii deştepţi la Hidroelectrica, nici de afacerile de partid, de manţogăriile de la Turceni şi Rovinari şi de toate celelalte. Pe măsură ce curăţăm tot ce este căpuşă, sistemul energetic, alături de agricultură, va reprezenta un motor de dezvoltare pentru România în ansamblu", a declarat prim-ministrul.
    
În ceea ce priveşte instalarea unui management privat la Complexul Energetic Oltenia la începutul anului viitor, şeful Guvernului a spus că deocamdată vrea să vadă primele rezultate ale managementului pe 2012.
    
"Pot să spun că sunt foarte bucuros că m-am ţinut de cuvânt şi sediul companiei va fi şi este la Târg-Jiu, aşa era corect, cu tot respectul pentru toate celelalte judeţe şi evident în funcţie de rezultate vedem dacă acest management este performant sau dacă este nevoie de îmbunătăţiri", a spus Ponta.
    
În problema datoriilor societăţilor de termoficare din ţară la CE Oltenia, premierul a precizat că exact aceste situaţii se discută punctual la întâlnirea de la Târgu Jiu.
    
"Atât prin eliminarea totală a subvenţiilor adoptată de Guvernul Boc, cât şi prin lipsa unei strategii clare în ceea ce priveşte RAAN-ul (Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, n.r.) şi construcţia grupurilor 3 şi 4 de la Cernavodă s-au acumulat asemenea probleme, o parte dintre ele le-am rezolvat şi tocmai asta trebuie să discutăm, cum facem în 2012-2016 să nu mai trăim doar aşa amânând o problemă, ci rezolvând-o", a explicat şeful Executivului.
    
Victor Ponta a punctat că Oltenia este o zonă care trebuie să aibă o atenţie specială în programul de guvernare al USL, că sunt câteva proiecte demarate, însă trebuie să ştie care sunt priorităţile pentru perioada 2012-2016 în zona economică, pe infrastructură şi dezvoltare a investiţiilor.
    
"Urmăresc ca acest potenţial al Olteniei să fie pus în valoare în perioada următoare, Oltenia, nu vorbesc doar ca deputat de Târgu-Jiu, ci vorbesc totuşi ca om care cunosc toată ţara, poate că a fost favorizată înainte de 1989, dar de atunci încoace de fiecare dată investiţiile şi sprijinul guvernamental au mers mai mult fie spre Bucureşti, fie spre Ardeal sau spre Moldova şi cred că a venit şi rândul Olteniei", a afirmat primul ministru.
    
Premierul Victor Ponta participă vineri la întâlnirea cu tema 'Abordarea Problematicii Regionale' la Târgu-Jiu, unde mai sunt prezenţi ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj şi Hunedoara.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza