Victor Ponta şi Raed Arafat împart funcţia de ministru al Sănătăţii

Premierul Victor Ponta preia interimar conducerea Ministerului Sănătăţii, după demisia lui Vasile Cepoi, iar subsecretarul de stat Raed Arafat se va ocupa de atribuţiile administrative ale instuţiei.

Adăugat: 2 Octombrie 2012
Ultima actualizare:2 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După o serie de discuţii purtate marţi de premierul Victor Ponta cu subsecretarul de stat Raed Arafat a venit anunţul că şeful Guvernului va asigura interimatul la Sănătate, până în luna decembrie.

Astfel, premierul Ponta va asigura interimatul la conducerea Ministerului Sănătăţii în cele 45 de zile prevăzute de lege.

Iniţial, după demisia lui Vasile Cepoi, Executivul anunţase că atribuţiile acestuia vor fi preluate de medicul Raed Arafat.

Ponta a afirmat, marţi, că îi va propune preşedintelui Băsescu ca interimatul formal la ministerul Sănătăţii să fie deţinut de el, ca premier, în timp ce atribuţiile practice vor fi delegate lui Arafat.

"Domnul Arafat, nefiind membru al Guvernului, nu poate în mod formal să fie ministru interimar, motiv pentru care voi propune preşedintelui ca în mod formal să asigur interimatul, delegând toate atribuţiile către domnul Arafat. Intenţionez şi cred că este bine pentru stabilitatea ministerului până pe 9 decembrie ca domnul Arafat să conducă în fapt ministerul", a spus Ponta.

Într-un comunicat de presă, de luni, al Ministerului Sănătăţii, este precizat că pentru perioada următoare, toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii i-au fost delegate subsecretarului de stat Raed Arafat.
    
Conform aceluiaşi document, Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului ministru pe probleme de sănătate.

Arafat nu vrea "să fie numit în postul de ministru"

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Raed Arafat l-a informat deja că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clară.

"Şi, după 9 decembrie, în noul Guvern, dacă doreşte să fie ministru, nu voi ezita să-i propun acest lucru. Dar, dacă nu doreşte - lucru pe care mi l-a spus şi zilele acestea - atunci după 9 decembrie vom nominaliza un ministru cu un mandat de patru ani şi cu un mandat şi o strategie foarte clară", a spus Ponta.

Luni, premierul Victor Ponta declara că a discutat cu subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, iar acesta a acceptat să preia atribuţiile de ministru până la 9 decembrie, fără a ocupa efectiv postul de ministru, urmând ca un nou ministru să fie desemnat în viitorul guvern, după alegeri.
      
Şeful Executivului a subliniat că Arafat i-a transmis că nu doreşte să fie numit în postul de ministru.

Victor Ponta: România are nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung în sănătate

    
Într-o întâlnire avută, marţi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru sănătate, John Dalli, premierul Victor Ponta l-a asigurat pe oficial că va "îmbunătăţi" sistemul sanitar din România şi a subliniat necesitatea unei strategii pe termen mediu şi lung în acest domeniu.
    
"Cred că sănătatea este într-adevăr o problemă nu doar în România, dar angajamentul nostru este de a ameliora sistemul. Evit cuvântul 'să-l reformăm', pentru că toţi vor să reformeze sistemul, dar nimeni nu reuşeşte cu adevărat, de aceea prefer să spun că îl vom îmbunătăţi", i-a spus Ponta lui Dalli.
    
Şeful Guvernului şi-a exprimat convingerea că specialiştii români ca doctorul Raed Arafat vor identifica soluţiile adecvate pentru îmbunătăţirea sistemului.
    
"Avem nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung, fiindcă întodeauna am fost prizonierii strategiilor pe termen scurt care nu s-au dovedit a fi suficient de eficiente. Sunt deschis pentru discuţii. Nu sunt specialist în sănătate, dar ca orice om politic înţeleg că sistemul sanitar este unul fundamental pentru societate, dar şi pentru destinul guvernelor, din câte se pare", a mai precizat premierul.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
2 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza