Victor Ponta şi Li Keqiang, discuţii pe proiecte concrete România - China

Premierul român, Victor Ponta şi cel chinez, Li Keqiang, au subliniat relaţiile politice excepţionale şi faptul că acestea ar trebui să se transpună şi în plan economic, în proiecte concrete în domenii precum: agricultura, energie şi infrastructură.

Adăugat: 1 Septembrie 2014
Ultima actualizare:1 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta şi miniştrii cabinetului, în vizită în China. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a avut,  la Beijing, o întrevedere oficială cu omologul său chinez Li Keqiang.

Premierul Victor Ponta a fost primit cu onoruri militare la sediul Consiliului de Stat, iar ceremonia a fost urmată de discuţiile cu omologul său Li Keqiang.

Cei doi prim-miniştri au subliniat relaţiile politice excepţionale şi faptul că acestea ar trebui să se transpună şi în plan economic, în proiecte concrete în domenii precum: agricultura, energie şi infrastructură.

Victor Ponta şi Li Keqiang au făcut şi o evaluare a stadiului de implementare a proiectelor convenite anul trecut cu prilejul vizitei la Bucureşti a premierului chinez.

Concluziile vor fi prezentate într-o conferinţă de presă.

Cei doi oficiali au asistat apoi la semnarea unor documente de colaborare.

Este vorba despre un acord pentru utilizarea paşnică a energiei nucleare, un contract pentru modernizarea Grupului 4 şi realizarea instalaţiilor de desulfurare a grupurilor 3 şi 4 de la Termocentrala Deva şi un memorandum între Primăria Municipiului Craiova şi Banca de Dezvoltare a Chinei.

Acest ultim document prevede construirea în Craiova a 1.850 de locuinţe, grupate în 35 de blocuri, de care vor beneficia cei care au depus cereri la primărie pentru obţinerea unei locuinţe.

Construcţia va începe în luna octombrie şi va dura aproximativ un an şi jumătate, cel mult doi ani.

Avantajul va consta în preţul de 400 de euro pe metru pătrat pe care îl vor plăti beneficiarii şi, în plus, materialele şi forţa de muncă vor fi asigurate de firme din Craiova.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza