Victor Ponta, preşedintele PSD

"Numirea unui nou ministru în plus nu face decât să încerce, practic, să-i spele de păcate, să-i scape de răspundere pe cei care până acum au fost complet neperformanţi".

Adăugat: 13 Septembrie 2011
Ultima actualizare:13 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Victor Ponta consideră că înfiinţarea unui nou minister pentru  fondurile europene nu va rezolva problema absorbţiei deficitare a acestora.

Marţi, la şedinţa Biroului Permanent al PSD, liderul social-democraţilor a adăugat că trebuiau sancţionaţi miniştrii care au gestionat prost acest domeniu  şi nu au fost capabili să absoarbă fondurile europene.

"Există trei condiţii pe care opoziţia le anunţă, şi anume, în primul rând, sancţionarea miniştrilor care au gestionat prost până acum fondurile europene şi nu au fost capabili să absoarbă fonduri europene. De altfel, şi Traian Băsescu a anunţat chestiunea aceasta în urmă cu câteva luni; vedem că niciun ministru nu a fost sancţionat, nici ministrul transporturilor, nici ministrul dezvoltării regionale, nici ministrul de interne sau ministrul muncii", a spus Ponta.

Liderul PSD a susţinut că noul ministru, Leornard Orban este "practic, un ministru fără portofoliu, care coordonează două direcţii, DAE şi ACIS, fără mari atribuţii, practic, ministrul respectiv este fără mâini, fără picioare, este doar de faţadă, eventual de trimis la Bruxelles pentru a fi explicat de ce nu se absorb fonduri europene".

"Altfel, numirea unui nou ministru în plus nu face decât să încerce, practic, să-i spele de păcate, să-i scape de răspundere pe cei care până acum au fost complet neperformanţi", a mai afirmat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a mai declarat că deblocarea proiectelor pentru fonduri euroopene se acordă pe "criterii pur politice".

"...dacă eşti de la PDL sau dacă primar, preşedinte de consiliul judeţean, eşti de acord să treci la PDL sau la anexa PDL la UNPR, atunci îţi semnez proiectul, dacă nu, stai şase luni, stai un an, stai doi ani, pierzi banii europeni pe un criteriu pur politic" a mai susţinut Victor Ponta.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza