Victor Ponta, premierul României, despre Ordonanţa privind migraţia

"Să candidezi cu USL, Antonescu şi Ponta lângă tine şi să trebuiască să te duci acum cu Blaga, Băsescu şi Iohannis este un lucru pe care nu cred că putem să îl cerem cuiva. Nu sunt sclavi, primarii şi consilierii sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis".

Adăugat: 28 August 2014
Ultima actualizare:28 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, în deschiderea şedinţei de Guvern, că îşi asumă proiectul de ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.

"Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit PDL-işti, cu Blaga şi cu Iohannis. Deci, cât o să fie termenul? 45 de zile, exact cum a fost în Legea PDL -PNL, pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să îşi respecte alegătorii. Important este că vreau să deblocăm autorităţile publice locale şi, repet, vreau să facem şi un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu şi Ponta lângă tine şi să trebuiască să te duci acum cu Blaga, Băsescu şi Iohannis este un lucru pe care nu cred că putem să îl cerem cuiva. Nu sunt sclavi, primarii şi consilierii sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis. Pot să fie liberi şi pot să îşi servească doar alegătorii şi nimic altceva", a spus premierul în şedinţa de guvern.

Potrivit ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvern, aleşii locali vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a opta pentru o formaţiune politică sau alta fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului.

Opoziţia contestă această ordonanţă, iar preşedintele Traian Băsescu nu exclude posibilitatea să o atace la CCR.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza