Victor Ponta, premierul României

"Dacă putem să primim mai mulţi, (imigranţi, n.r.) o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi cu înseriatul".

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta adat asigurări azi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Jiu că a existat şi există o comunicare interinstituţională Preşedinţie, Guvern şi celelalte instituţii ale statului, în criza regugiaţilor.

El a reafirmat în context, că România nu poate primi mai mult de 1.700 de imigranţi, aceasta fiind capacitatea logistică de care dispune ţara noastră.

În opinia şefului Executivului, decizia finală  în legătură cu imigranţii se va lua la Consiliul European.

"Nu cred că astăzi, în JAI, se va lua o decizie, cred că decizia se va lua la Consiliul European, la care participă preşedintele Iohannis. După Consiliu, vedem ce se decide şi ne pregătim şi pentru bune şi pentru rele. Ceea ce am spus şi spun mereu este că sunt împotriva discursurilor xenofobe (...) ideea să închidem graniţele, că toţi cei care vin sunt nişte terorişti, sunt prostii de Evul Mediu şi mă opun total acestei abordări. Dacă putem să primim mai mulţi, o să primim, problema este de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi cu înseriatul. Cu asta nu sunt de acord", a spus premierul, citează Agerpres.

Ponta a adăugat că nu are semnale în sensul că refugiaţii şi-ar schimba traseul prin România având în vedere că Ungaria a anunţat că îşi va închide graniţele.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza