Victor Ponta, premierul României

"Domnul ministru şi echipa de la Ministerul Afacerilor Externe îmi garantează cu funcţiile lor că pe data de 16 niciun cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara vreunei secţii de vot".

Adăugat: 3 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent, astăzi, la sediul MAE, premierul a subliniat că ministrul de Externe, Titus Corlăţean  şi echipa sa "îşi vor asuma responsabilitatea" şi "vor garanta cu funcţiile lor" dacă vor fi români în diaspora care vor dori să voteze în turul doi şi nu vor putea să îşi exercite acest drept.

"Vreau să spun de la început că fiecare cetăţean român, oriunde se află acesta, trebuie să poată să-şi exercite dreptul de vot. Este inadmisibil ca unul, zece, o sută din cetăţenii României să nu poată să voteze. Motiv pentru care tot ceea ce ţine de instituţiile publice pentru ca în ziua de 16 noiembrie să nu existe nici măcar un singur cetăţean român care să nu poată să-şi exercite dreptul de vot, vom face cu siguranţă în ceea ce ţine de Guvern, de MAE şi de instituţiile guvernamentale", a spus premierul în prezenţa ministrului de Externe.

De asemenea, şeful executivului a mai declarat că vineri, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, se va întâlni la Bucureşti, "pentru instructaj" cu toţi ambasadorii, consulii şi preşedinţii secţiilor de vot din Franţa, Germania, Marea Britanie, Austria şi Republica Moldova.

Victor Ponta  a adpugat că i-a mai solicitat lui Titus Corlăţean  şi echipei de conducere, ca în cazul în care  se constată activităţi necorespunzătoare, să-i înlocuiască imediat pe preşedinţii secţiilor de vot.

"Domnul ministru şi echipa de la Ministerul Afacerilor Externe îmi garantează cu funcţiile lor că pe data de 16 niciun cetăţean român care vrea să voteze nu va rămâne în afara vreunei secţii de vot", a subliniat Ponta.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza