Victor Ponta militează pentru unitate, reconstrucţie şi respect

Victor Ponta, candidatul alianţei PSD-UNPR-PC, se prezintă în faţa alegătorilor cu un program care se bazează pe unitate, reconstrucţie şi respect.

Adăugat: 7 Octombrie 2014
Ultima actualizare:7 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC
trimite pe mail

În opinia sa, preşedintele României trebuie să lucreze în echipă cu guvernul, parlamentul, dar şi cu cetăţenii pentru atingerea obiectivelor comune pe plan intern şi internaţional.

"Vreau să vă gândiţi că schimbrea nu înseamnă doar schimbarea unui preşedinte, nu înseamnă doar schimbarea unui sistem poliltic, înseamnă schimbarea noastră, a fiecăruia din cei 20 de milioane de români de aici şi a milioanelor de români care trăiesc în afara graniţelor. Vreau să fiu preşedintele românilor, al acelor români care sunt împreună, al acelor români care sunt mândri şi care au speranţa că vor schimba ţara în bine", a spus Victor Ponta

(Declaraţie consemnată de Cătălin Purcaru la evenimentul de lansare a candidaturii liderului PSD)

Klaus Iohannis: Societatea datorează respect pensionarilor

Candidatul PNL-PDL, Klaus Iohannis, a vorbit în cadrul unei întâlniri cu pensionarii din capitală despre respectul pe care societatea îl datorează acestei categorii sociale.

Ca preşedinte, afirma el, va fi garantul respectării dreptului la pensie. Pentru un trai decent şi venituri cu adevărat decente pentru pensionari, este nevoie de lideri care se ţin de cuvînt, mai spunea Klaus Iohannis.

"Se poate, dacă avem lideri care se ţin de cuvânt, care fac mai puţin scandal, mai puţin spectacol şi se preocupă de problemele reale. Veţi avea în mine un preşedinte care face lucrurile temeinic, cu seriozitate şi cu grijă pentru oameni", a afirmat candidatul ACL.

Elena Udrea promite pensionarilor un trai decent

Elena Udrea candidează în alegerile de luna viitoare din partea partidului Mişcarea Populară cu proiectul prezidenţial "România frumoasă".

Dacă va ajunge preşedinte, ea spune că le va asigura pensionarilor un trai decent.

"Avem nevoie de pensii decente, aşa încât seniorii noştri, vârstnicii noştri să trăiască aşa cum trăiesc ceilalţi de seama lor în alte ţări ale Uniunii Europene", a promis Udrea.(Reporter: Alexandra Cristea)

Kelelemen Hunor vrea o Românie care să respecte etniile

Candidatul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că România trebuie să devină o ţară care îşi respectă cetăţenii indiferent de etnie.

"Vreau o Românie puternică, o ţară care îşi respectă cetăţenii indiferent de apartenenţa lor etnică sau de altă natură şi o ţară fără tabuuri de nici un fel, un stat în care libertatea de exprimare, libertatea de a vorbi şi de a gândi nu este nici măcar teoretic îngrădită şi în care dezbaterea problemelor sensibile nu este considerată un lucru anticonstituţional şi nu este considerată un atentat la statul de drept", a spus candidatul UDMR.(Reporter: Ioan Suciu, Arad)

Szilagyi Zsolt susţine o reformă structurală profundă în România

Candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Szilagyi Zsolt, consideră că statul român are nevoie de o reformă structurală profundă.

El a declarat la Oradea că România nu se poate moderniza până când nu vor fi rezolvate problemele legate de corupţie.

"Din păcate, corupţia nu dispare, corupţia este un element structural în administraţia statului român, corupţia trage înapoi România, deoarece şi la cancelariile occidentale, din păcate, avem o imagine extrem de şifonată din acest punct de vedere". susţine el.(Reporter: Stelian Radu Cacuci)

Monica Macovei: Trebuie verificate privatizările din ultimii 25 de ani

Europarlamentarul Monica Macovei este unul dintre cei patru candidaţi independenţi înscrişi în cursa pentru Cotroceni.

Aflată în turneu electoral la Timişoara, ea s-a declarat încrezătoare în şansele sale. Iată şi câteva dintre obiectivele proiectului său prezidenţial.

"Una din măsurile pe care eu le propun este să verificăm privatizările din ultimii 25 de ani şi să ne luam banii înapoi acolo unde este posibil. Media europeană a finanţării este de 5% din PIB pentru educaţie; am propus 6%", a spus ea.

Din agenda electorală a zilei:

►Monica Macovei are programată o vizită electorală în Ploieşti, iar liderul partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, anunţă o  conferinţă de presă la sediul din Bucureşti.
   
►William Brînză, candidat susţinut de  Partidul Ecologist Român, împreună cu Szilagy Szolt, candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania, şi Cristian Ghinea, reprezentant al candidatului independent Monica Macovei, vor participa astăzi de la ora 13:20 la prima dezbatere electorală organizată de Radio România Actualităţi.

►Astăzi la Radio România Actualităţi, începând cu ora 13:20, va avea loc prima dezbatere electorală. Vor fi prezenţi trei dintre candidaţii înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale de la 2 noiembrie.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza