Victor Ponta încurajează sancţionarea candidaţilor care oferă mită electorală

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit cu aleşii locali, cu cei judeţeni şi cu parlamentarii partidului său din judeţele din Transilvania şi Banat.

Adăugat: 5 Mai 2011
Ultima actualizare:5 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PSD a declarat că, în cadrul întâlnirii de la Cluj, a vrut să cunoască propunerile acestora referitoare la modificarea legilor electorale.


Victor Ponta a afirmat că doreşte să stabilească, în primul rând, lista obiectelor care pot fi oferite alegătorilor în campania electorală, fară să fie considerate drept mită, dar şi alte propuneri ale reprezentanţilor PSD din vestul ţării pentru a preveni influenţarea alegătorilor prin cadouri.


Liderul PSD a mai spus că doreşte ca noile legi electorale să prevadă sancţionarea candidaţilor care oferă mită alegătorilor cu pierderea pe loc a drepturilor electorale, inclusiv acela de a candida.


În ceea ce priveşte Convenţia Naţională a democrat-liberalilor, Ponta a declarat că nu preferă nicio grupare din PDL.


"Gruparea din jurul doamnei Udrea este o grupare pe care eu nu o văd din 2012 în băncile opoziţiei, ci o văd pe băncile tribunalului, pentru că aceşti oameni au comis abuzuri atât de grave, au delapidat atât de mulţi bani, încât nu pot scăpa nepedepsiţi, nu pot doar să treacă în opoziţie. În opoziţie treci când pierzi alegerile, în momentul în care ai furat o ţară trebuie să ajungi la tribunal", a subliniat Victor Ponta.


De asemenea, el a precizat că nu vede vreo posibilă colaborare nici cu gruparea Blaga, însă consideră că aceasta măcar este formată din oameni politici.


"Gruparea dlui Blaga, cu care USL nu va face nicio alianţă, nici o colaborare, este totuşi o grupare de oameni politici, cu bune, cu rele, cu acuzaţii, dar oameni pe care îi cred capabili să construiască, să fie opoziţia în viitor la majoritatea USL', a adăugat  Victor Ponta.

 Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
5 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza