Victor Ponta îi încurajează pe oamenii de afaceri austrieci să investească în România

Premierul Victor Ponta le-a transmis oamenilor de afaceri prezenţi la lucrările Forumului economic de la Viena că apreciază orice companie care creează măcar un loc de muncă în România şi care oferă un salariu pentru angajaţii români.

Adăugat: 18 Iunie 2012
Ultima actualizare:18 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aflat în vizită oficială în Austria, premierul Victor Ponta le-a mulţumit companiilor austriece care creează locuri de muncă şi care investesc în România.

"Am vrut să exprim mulţumirea mea companiilor austriece care creează locuri de muncă şi care investesc în România şi, împreună, să vedem şi ce probleme sunt ridicate de aceste companii pentru ca investiţiile lor să se dovedească profitabile şi pentru ca aceste investiţii să păstreze un trend pozitiv. Pentru România, starea sistemului bancar, a băncilor austriece din România, situaţia celui mai mare producător de produse petroliere, şi anume OMV, şi toate celelalte companii înseamnă foarte mult şi trebuie să fim foarte proactivi în relaţia cu aceste companii", a spus Ponta.

Premierul a admis că există zone în care România trebuie să facă îmbunătăţiri, menţionând lupta împotriva corupţiei, a birocraţiei şi lipsa capacităţii de a absorbi fondurile europene.

De asemenea, Ponta a arătat că România are nevoie de fonduri europene în primul rând pentru îmbunătăţirea infrastructurii, dar şi pentru sistemele de sănătate şi educaţional.

Premierul român le-a transmis celor prezenţi la lucrările forumului că a venit în Austria pentru a da un "mesaj puternic" că această ţară şi companiile sale sunt foarte importante pentru România.

"Cred că România are un potenţial important şi cred că Austria a luat o decizie strategică de a investi în România", a mai spus Ponta.

Primul-ministru a apreciat că în viitor va exista o competiţie între guvernele europene care dintre ele creează un mediu de afaceri mai favorabil.

Prim-ministrul are programate luni, la Viena, discuţii cu preşedinţii OMV şi Erste Bank, care au afaceri în ţara noastră.  


 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza