Victor Ponta despre afirmaţia şefului statului că ar fi fost ofiţer SIE: Sunt numai minciuni

Premierul Victor Ponta a respins afirmaţia preşedintelui Băsescu conform căreia ar fi fost ofiţer acoperit SIE.

Adăugat: 14 Octombrie 2014
Ultima actualizare:14 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta
trimite pe mail

Ponta a adăugat că tot ce face şi ce spune Traian Băsescu nu reprezintă decât " un exemplu" de ce nu trebuie să facă el  când va ajunge preşedintele ţării.

"Vreau să spun un singur lucru: după 10 ani în care am tot văzut şi minciuni şi mizerii şi folosirea instituţiilor statului de către domnul Băsescu pentru interesele sale personale, acum, astăzi mai sunt 33 de zile din această tragedie pentru România, care a durat nouă ani şi 11 luni că, din punctul meu de vedere, orice va spune şi va face domnul Băsescu în aceste 33 de zile nu este decât un exemplu de ce nu trebuie să fac eu când voi fi preşedinte",  a spus Victor Ponta, astăzi dimineaţă înainte de participarea sa la slujba Sfintei Cuvioase Parascheva.

Premierul a mai afirmat că se va ruga chiar şi pentru Traian Băsescu, afirmând despre şeful statului că este"extrem de tulburat, este frământat".

Ponta a mai precizat că a respectat întotdeauna legile şi că şi-a servit ţara "ca magistrat, ca deputat, ca ministru".

Întrebat dacă este adevărată afirmaţia preşedintelui de ieri seara, de la Realitatea TV, că ar fi fost ofiţer acoperit, Victor Ponta a negat acest lucru susţinând că "sunt numai minciuni".

AUDIO Victor Ponta

Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofiţer SIE

Aseară, într-o emisiune la Realitatea TV, Traian Băsescu a afirmat că poate aduce dovezi că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit,  fără a apela la documente secrete.

''Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 - 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (...). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General'', a afirmat şeful statului, la postul citat.

Traian Băsescu a arătat că premierul a făcut ''o mare greşeală'' prin faptul că nu a spus public faptul că a fost ofiţer acoperit.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza