Victor Ponta: Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a anunţat că mai mulţi parlamentari, printre care şi el, vor depune o plângere penală la adresa preşedintelui Traian Băsescu pentru ameninţare şi şantaj.

Adăugat: 14 Aprilie 2014
Ultima actualizare:14 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Parlament, că, în urma "atacului" mafiot al şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.

"Am discutat, în întâlnirea săptămânală a coaliţiei de guvernare, din punct de vedere politic şi legal, consecinţele atacului mafiot efectuat de către Traian Băsescu împotriva colegei noastre Gabriela Firea şi am decis ca toţi parlamentarii, nu doar din coaliţia de guvernare, dacă sunt şi liberali, dacă sunt şi de la PDL, până mâine avem o plângere penală împotriva preşedintelui pentru două infracţiuni - infracţiunea de ameninţare şi de şantaj", a spus Ponta, la finalul întrevederii avute cu reprezentanţii partidelor din coaliţia de guvernare.

El a afirmat că "până în luna decembrie, președintele va răspunde în fața legii".

Premierul a precizat totodată că va fi sesizată şi conducerea Parlamentului European cu privire la atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de senatorul PSD Gabriela Firea.
    
"Tot azi am dat colegilor noştri din Parlamentul European să informeze conducerea PE pentru acest atac mafiot prin care domnul Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile - spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Traian Băsescu - a fost ameninţată, ea şi familia", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.
    
El a adăugat că, prin afirmaţiile la adresa Gabrielei Firea, preşedintele Traian Băsescu a încercat să intimideze parlamentarii care fac parte din Comisia Nana, fapt ce necesită o reacţie clară a instituţiilor statului astfel încât membrii comisiei să se simtă protejaţi de lege şi să îşi continue ancheta.

Premierul Ponta a mai precizat că este prima dată, din 1989 încoace, când un membru al Parlamentului este ameninţat direct "de către o persoană cercetată pentru încălcarea legilor acestei ţări".

Şeful Guvernului a făcut referire la declaraţia de ieri a lui Traian Băsescu la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea, parlamentar PSD, membru în Comisia Nana.

Amintim că preşedintele Băsescu a declarat la un post de televiziune că "senatorul Gabriela Firea mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, pentru că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă".

Ulterior, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a afirmat că senatoarea PSD Gabriela Firea nu are de ce să se simtă îngrijorată sau intimidată dacă soţul său, primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi restituire.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza