Victor Ponta: CSM nu trebuie să facă politică

Premierul Victor Ponta a declarat că CSM ar trebui să ia decizii, indiferent dacă preşedinte este Traian Băsescu sau Crin Antonescu şi nu ar trebui să facă politică.

Adăugat: 22 August 2012
Ultima actualizare:22 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta a afirmat că CSM putea să facă cvorum şi miercuri, dar nu s-a dorit acest lucru, adăugând că, indiferent dacă preşedinte este Traian Băsescu sau Crin Antonescu, Consiliul Superior ar trebui să ia decizii.

"CSM nu ar trebui să ţină cont să ia decizii indiferent dacă preşedinte este Traian Băsescu sau Crin Antonescu. Tocmai faptul că tot au amânat înseamnă o decizie politică şi CSM nu trebuie să facă politică", a apreciat şeful Guvernului.   

Premierul a mai spus că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile este "absolut iresponsabil".   

"În timp ce oamenii de la administraţie, aici, se bat pentru buget, pentru justiţie, pentru că CSM nu vrea să o lase pe doamna Pivniceru să fie ministru. (...) Eu, ca prim-ministru, trebuie să fiu arbitru. E absolut iresponsabil ce s-a întâmplat în aceste zile", a susţinut Ponta.   

De asemenea, el i-a criticat pe judecătorii CSM pentru faptul că unii dintre ei nu vin la serviciu, deşi sunt plătiţi din bani publici.   

"Astăzi a fost o scenă absolut ruşinoasă. În momentul în care stăteam toţi, acolo, şi aşteptam, poate mai e un noroc şi mai vine un judecător (...). Oameni care trebuie să vină la serviciu, deoarece sunt plătiţi din bani publici ca să vină la serviciu", a spus premierul.

Miercuri, plenul CSM a anulat discuţiile privind demisia judecătoarei Mona Pivniceru din magistratură din lipsă de cvorum.

Preşedinta CSM, Alina Nicoleta Ghica,  a declarat că o altă şedinţă a CSM a fost programată pentru joi, la ora 9.00.

Plenul CSM urmează să ia act de demisia Monei Pivniceru şi să dezbată cererea premierului Victor Ponta de detaşare a Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei, pentru a fi numită în funcţia de ministru.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
22 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza