Victor Ponta: Cred că Italia este acel frate mai mare al României

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Târgu-Jiu, la semnarea unui protocol de colaborare între Consiliul Judeţean Gorj şi Regiunea Basilicata din Italia.

Adăugat: 6 Decembrie 2012
Ultima actualizare:6 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au semnat, joi, la Târgu Jiu, un protocol de colaborare cu autorităţile din regiunea Basilicata, Italia.

Oaspeţii au prezentat o serie de materiale documentare privind potenţialul economic social şi cultural al zonei lor şi au subliniat că în regiune a trăit cercetătorul în arheologie, Dinu Adameşteanu, original din România, al cărui numele îl poartă muzeul din Basilicata.

Celor prezenţi le-a fost transmis mesajul de salut al lui Gianni Pittella, vicepreşedinte al Parlamentului European.

La rândul său, primul ministru Victor Ponta s-a arătat mulţumit de acest protocol şi a ţinut să menţioneze că crede că "Italia este acel frate mai mare al României"
    
"Mă bucur foarte mult pentru acest eveniment la care am ocazia să particip, înainte de toate pentru că iubesc Italia şi cred că Italia este acel frate mai mare al României. Îmi face mare plăcere să îl avem invitat al acestui eveniment pe ambasadorul Italiei, un prieten al meu şi al României(...) Basilicata este o regiune specială pentru toată Italia şi pentru Europa, chiar şi pentru Italia, regiunea de sud, care se numea odată Grecia Mare", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a mai precizat că judeţul Gorj trebuie să folosească această colaborare cu Regiunea Basilicata pentru a învăţa de la italieni să dezvolte tehnologii moderne, să acceseze cât mai bine fondurile europene şi aşteaptă rezultate concrete ale acestei colaborări.

"Noi încercăm şi o să reuşim să avem Complexul Brâncuşi în lista UNESCO. Italia, vă garantez, ocupă o mare parte din acea listă a UNESCO. (...) Gorjul trebuie să folosească această colaborare cu Basilicata pentru a învăţa să dezvolte tehnologii cât mai moderne, să aibă grijă de mediul înconjurător şi să folosească fondurile europene aşa cum folosesc cei din Basilicata", a mai declarat premierul.

Protocolul a fost semnat în prezenţa ambasadorului Italiei în România, Mario Cospito, a premierului Victor Ponta, a preşedintelui Regiunii Basilicata, precum şi a şefului Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Titus Stoichiţoiu
Adăugat:
6 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza