Victor Ponta, audiat pe 11 martie în dosarul Referendumului

Printre martorii citați de apărare la audieri în dosarul Referendumul se află și premierul Victor Ponta.

Adăugat: 6 Martie 2015
Ultima actualizare:6 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

Înalta Curte de Casație și Justiție  a stabilit pentru 11 martie următorul termen în dosarul Referendumului, dată pentru care a decis citarea martorilor propuşi de apărare pentru audiere, printre care se află şi premierul Victor Ponta.

Înalta Curte  i-a audiat vineri pe fostul ministru Constantin Niţă, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă şi pe încă cinci martori propuşi de avocatul Marian Nazat, urmând ca pe 11 martie să fie audiaţi şi restul martorilor din lista pe care avocatul ministrului Liviu Dragnea a depus-o la dosar.

Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al PSD, a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2013.

El a fost acuzat de procurorii anticorupţie că şi-a folosit influenţa oferită de funcţia de conducere din partid pentru realizarea cvorumului necesar validării referendumului în alte condiţii decât cele legale.

Dosarul "Fraudă la referendum", în care sunt acuzaţi Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, se judecă  la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce judecătorii au respins atât cererea ca unii dintre inculpaţi să fie judecaţi de alte instanţe, cât şi solicitarea ca dosarul să fie retrimis la DNA, pentru refacerea urmăririi penale.

Judecătorii şi-au motivat pe scurt decizia şi au arătat că nu pot să analizeze probe şi alte chestiuni ce ţin de fondul dosarului la acest moment, pentru că nu se află în etapa procedurală.

Potrivit instanţei, chestiuni referitoare la modul de lucru al procurorului nu se rezolvă în cadrul unui proces penal, ci prin sesizări ulterioare, la alte organe competente.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza