Victor Ponta acuză lipsa de viziune a Guvernului şi corupţia

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la lansarea programului economic al USL, că, prin măsurile adoptate de Guvern, România se va limita în următorii ani la plata datoriilor către organismele internaţionale.

Adăugat: 27 Mai 2011
Ultima actualizare:27 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele PSD avertizează că nu s-au luat măsurile necesare pentru a înregistra creştere economică, iar România va fi vulnerabilă în fața unei eventuale crize.


Liderul social-democraților susține că principala provocare a economiei româneşti va fi plata împrumuturilor contractate de autorităţi în perioada 2009-2011, de la Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.


"Cu măsurile propuse de Guvern, vom avea în următorii ani o stabilitate în sărăcie, vom fi vulnerabili în faţa unei noi eventuale crize. În următorii ani nu va fi creştere economică, ne vom limita la a plăti datoriile acumulate de regimul Băsescu-Boc", a afirmat Victor Ponta cu prilejul lansării programului economic al USL.


Preşedintele PSD a acuzat lipsa de viziune a Guvernului PDL-UDMR-UNPR, corupţia şi politizarea excesive, lipsa unor reforme structurale, suplimentarea în exces a fiscalizării.


Uniunea Social Liberală și-a prezentat, vineri, programul economic elaborat în comun de către cele trei formaţiuni componente, PSD, PNL şi PC.


Printre obiectivele programului se numără crearea unui milion de noi locuri de muncă, prin facilităţile acordate angajaţilor şi tinerilor, şi reducerea CAS cu 5%.


USL propune, de asemenea, o impozitare diferenţiată a veniturilor, în trei etape,  de 8, 12 şi 16%, menţinerea pentru încă patru ani a TVA la nivelul de 24%, precum şi un salariu minim de 800 lei pe lună.

 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
27 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza