Victor Ponta a marcat startul vânzărilor Ford B-Max

Premierul Victor Ponta a vizitat Uzina Ford de la Craiova pentru a marca startul oficial al vânzărilor noului model B-Max în România.

Adăugat: 30 Octombrie 2012
Ultima actualizare:30 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent la lansarea noului model Ford B-Max produs în România, premierul Victor Ponta a declarat luni, la Craiova, că ceea ce contează pentru fabrica Ford este ca legislaţia românească să stimuleze producţia de maşini şi să fie rezolvate cât mai rapid problemele legate de infrastructura locală.

Şeful executivului a mai spus că va sprijini investitorii şi companiile care produc în România şi care creează locuri de muncă.

Prim-ministrul a arătat că prioritară este zona de dezvoltare pe coridoarele europene, subliniind faptul că Oltenia nu se poate dezvolta dacă nu se va pune în aplicare proiectul Autostrada Sudului.

Vicepreşedintele pentru afaceri guvernamentale, juridice şi de mediu al Ford Europa, Wolfgang Schneider, a precizat că rata zilnică de producţie este de 500 de autoturisme B-Max, un ritm care ar urma să crească în lunile următoare, în funcţie de cererea de pe piaţă.

Schneider a mai spus că, până în prezent au fost investite în uzina din Bănie aproape 800 de milioane de euro.

Declaraţiile oficialilor Ford în privinţa fabricii din Bănie sunt încurajatoare în contextul în care, săptămâna trecută constructorul american a prezentat un plan de restructurare a operaţiunilor sale din Europa, anunţând că va închide trei uzine din regiune: una din Belgia şi două din Marea Britanie.

Fabrica Ford din Craiova produce 500 de maşini B-Max zilnic

Uzina din Bănie are 4.000 de angajaţi care produc 500 de unităţi pe zi .

Şi alocuţiunea ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a fost prezentată luni în note optimiste.

Acesta a declarat că fabrica Ford din Craiova este un exemplu perfect pentru ceea ce SUA şi România pot face pentru reclădirea economiei din ţara noastră.

Diplomatul american a subliniat potenţialul fabricii din Bănie şi a adus în atenţie cu acest prilej necesitatea reabilitării infrastructurii.

"Există trei mari companii americane care colaborează în acest parteneriat, care realizează diferite componente pentru autovehicule şi există patru mii de angajaţi direct ai Ford şi 1500-2000 de angajaţi în cadrul furnizorilor Ford. Capacitatea spre care se tinde pentru această fabrică este de 1000 de maşini pe zi producţie maximă. Un subiect pe care îl vom discuta cu primul-ministru, şi cu care primul-ministru este la curent, este infrastructura necesară pentru a sprijini un asemenea ritm de livrări", a declarat Mark Gitenstein.

Modelul B-Max va fi disponibil în ambele versiuni, de 100 respectiv 120 de cai putere ale motorului Ecoboost de 1 litru.

Ford Europa a cumpărat în anul 2007 de la statul român 72,4% din acţiunile Automobile Craiova pentru care a plătit suma de 57 de milioane de euro.Autor:
Florin Firu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
30 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza