Victor Negrescu, întâlniri cu parlamentarii olandezi pentru aderarea României la Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu face o serie de demersuri pe lângă parlamentari olandezi în favoarea aderării României la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 20 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Victor Negrescu
trimite pe mail

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu anunţă că a avut săptămâna aceasta o serie de întâlniri cu parlamentari olandezi pentru a le prezenta parcursul pozitiv al ţării noastre în privinţa aderării la Schengen.

El a precizat că a discutat în special cu europarlamentarul olandez care a iniţiat rezoluţia împotriva extinderii Spaţiului Schengen şi cu cel care doreşte să lanseze o nouă rezoluţie - de sprijin pentru ţara noastră.

Victor Negrescu a reamintit faptul că România îndeplineşte de mulţi ani criteriile de aderare la spaţiul de liberă circulaţie.

În acelaşi timp, el a evidenţiat rezultatele pozitive ale recentei evaluări a comisiei europene în privinţa punerii în practică a legislaţiei Schengen de către ţara noastră.

Eurodeputatul Victor Negrescu a menţionat că săptămâna viitoare va merge din nou la Haga pentru a se întâlni cu parlamentarii olandezi, după un demers similar în luna martie.

În paralel va continua şi campania "Românii merită în Schengen" şi acţiunile directe pentru realizarea acestui obiectiv important - potrivit europarlamentarului Victor Negrescu, în acelaşi timp, şi vicepreşedinte al Partidului Socialiştilor Europeni.(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - 20 noiembrie, ora 11:00)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza