Vicepreşedintele SUA, în vizită la Kiev

Vicepreşedintele american, Joe Biden, va efectua, în perioada 21-22 aprilie, o vizită la Kiev, unde va discuta despre evenimentele petrecute în Ucraina.

Adăugat: 21 Aprilie 2014
Ultima actualizare:22 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres:Joe Biden, vicepreşedintele SUA
trimite pe mail

UPDATE Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat , marţi, că Washingtonul este gata să îi ajute pe liderii ucraineni să beneficieze de "o oportunitate istorică", după cum s-a exprimat el, pentru a construi o Ucraină unită.

El s-a adresat membrilor parlamentului de la Kiev în timpul unei vizite care are scopul de a arăta sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina.

Vizita vicepreşedintelui american survine după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat guvernul de la Kiev că nu a respectat termenii unui acord perfectat în oraşul elveţian Geneva, săptămâna trecută, menit să ducă la atenuarea crizei din Ucraina, informează BBC SERVICIU MONDIAL

Discuţiile vor viza inclusiv situaţia din partea de est a ţării, precum şi pregătirile pentru alegerile prezidenţiale anticipate, care vor avea loc pe 25 mai.

Potrivit unui comunicat remis de Casa Albă, Joe Biden va avea întâlniri cu preşedintele interimar al Ucrainei, Oleksander Turcinov, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu membri marcanţi ai parlamentului ucrainean.

Vicepreşedintele SUA intenţionează să discute cu demnitarii ucraineni despre eforturile comunităţii internaţionale de stabilizare şi consolidare a economiei Ucrainei, sprijinul internaţional pentru realizarea reformei constituţionale, descentralizarea puterii în stat, combaterea corupţiei şi desfăşurarea unor alegeri prezidenţiale libere şi corecte.

De asemenea, în cursul acestor întâlniri, viceşedintele american va organiza consultări cu privire la ultimele evenimente din estul Ucrainei şi paşii necesari pentru consolidarea pe termen scurt şi lung a securităţii energetice.

După discuţiile cu oficialii ucraineni, Joe Biden se va întâlni cu lideri ai societăţii civile, pentru a discuta despre rolul-cheie al organizaţiilor non-guvernamentale în consolidarea instituţiilor democratice, informarea Agenţia de presă RADOR.Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Aprilie 2014
Ultima actualizare:
22 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza