Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt

Despre autonomie: "Ceea ce cerem noi nu este un fel de specialitate secuiască, ceva ce nu s-a văzut şi nu s-a auzit până acum, nu este o cerere exagerată, ci ceea ce în Uniunea Europeană pentru alţii este o realitate naturală cotidiană".

Adăugat: 15 Martie 2014
Ultima actualizare:15 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei
trimite pe mail

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a fost prezent sâmbătă, la manifestarile organizate în municipiul Târgu Secuiesc cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, informează corespondentul RRA.

În mesajul adresat participanţilor, acesta a spus, printre altele, că autonomia dorită de secui nu excede cadrul european, prin urmare este o cerinţă firească, ce va aduce prosperitate.

El a afirmat că maghiarii nu au cerut niciodată ceva pentru care nu ar exista un precedent, ceva care nu ar fi "o realitate în Uniunea Europeană".

Vicepremierul Ungariei a subliniat că în Uniunea Europeană autoguvernarea şi autonomia reprezintă o realitate naturală şi obişnuită, iar dacă pentru alţii este posibil, atunci este şi pentru maghiari posibil, întrucât nu sunt un popor mai prejos decât altele.

"Deci ceea ce spunem noi, ceea ce cerem noi nu este un fel de specialitate secuiască, ceva ce nu s-a văzut şi nu s-a auzit până acum, nu este o cerere exagerată, ci ceea ce în Uniunea Europeană pentru alţii este o realitate naturală cotidiană", a susţinut el.

Semjen le-a sugerat "prietenilor români" să analizeze faptul că, spre exemplu, în Italia lucrează mulţi români care i-ar putea întreba pe prietenii lor italieni dacă Italia a devenit mai slabă după ce Tirolul de Sud a obţinut autonomia.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
15 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza