Viceguvernatorul BNR: România, pregătită să adere la moneda euro în 2022-2023

România va fi pregătită din punct de vedere tehnic să adopte moneda euro în 2022-2023, a declarat vice-guvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, la o conferinţă dedicată investitorilor străini.

Adăugat: 24 Septembrie 2015
Ultima actualizare:24 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR
trimite pe mail

Bogdan Olteanu a adăugat că ţara noastră este una dintre puţinele ţări din afara zonei euro care priveşte cu optimism adoptarea monedei comune.  

"Evaluările noastre arată că 2022-2023 ar putea fi un termen potrivit din punct de vedere tehnic pentru aderare, fie că vorbim de convergenţa nominală, fie de cea reală. Convergenţa nominală să rămână în zona ţintită, iar cea reală să atingă un nivel rezonabil. Bineînţeles, însă, că decizia privind momentul când vom adera va fi una politică, iar cea dacă vom adera a fost deja luată de către societatea românească. Răspunsul este "Da", România se află pe drumul spre aderarea la zona euro", a spus Olteanu.  

Vice-guvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, le-a transmis investitorilor că majoritatea reprezentanţilor clasei politice şi ai elitelor româneşti consideră că, în ceea ce priveşte aderarea la zona euro, este vorba doar de a fi bine pregătiţi pentru acest pas, informează redactorul RRA Iulian Olescu.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza