Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, plasat în arest la domiciliu

Magistrații au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu și l-au plasat în arest la domiciliu.

Adăugat: 29 Iulie 2016
Ultima actualizare:29 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR
trimite pe mail

Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, care este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă, va fi plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, au decis magistraţii Instanţei Supreme.

Aceştia au respins cererea DNA de arestare preventivă, însă decizia nu este definitivă, transmite redactorul RRA, Diana Surdu.

Bogdan Olteanu este acuzat că, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi ar fi intervenit pentru ca jurnalistul Liviu Mihaiu să fie numit guvernator al Deltei Dunării.

Viceguvernatorul BNR respinge, însă, aceste acuzaţii, afirmă reprezentatul său legal, Constantin Dulgheu.

"Domnul Olteanu a negat absolut orice acuzaţie. În mod cert, domnul Olteanu nu a pretins, nu a primit vreo sumă de bani. Din nefericire, din punctul nostru de vedere, probele administrate se bazează doar pe declaraţiile unor persoane care în mod cert au fost condamnate definitiv în alte dosare, au avut toate motivele pentru a formula anumite denunţuri şi aceste susţineri ar trebui privite cu mare reticenţă de către organele de urmărire penală", a spus Constantin Dulgheu.

Bogdan Olteanu a mai trasmis prin avocatul său că luni îşi va da demisia din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza