Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, află dacă va fi arestat

Bogdan Olteanu este acuzat că ar fi primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi ar fi intervenit pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Adăugat: 29 Iulie 2016
Ultima actualizare:29 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu, viceguvernatorul Băncii Naţionale a României
trimite pe mail

UPDATE Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu se află în sala de judecată, după ce a fost adus încătuşat în urmă cu trei ore la Instanţa Supremă.

Şedinţa de judecată nu este publică, potrivit legii penale.

Pot lua cuvântul în sala de judecată în faţa completului, procurorul DNA, apărarea, dar şi Bogdan Olteanu, la finalul dezbaterilor. Ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă pe numele său va expira la miezul nopţii.

Viceguvernatorul Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, află astăzi dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost reţinut azi-noapte de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Fapta s-ar fi produs pe vremea când Bogdan Olteanu era preşedinte al Camerei Deputaţilor.

El ar fi primit mită de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi ar fi intervenit pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

Un comunicat DNA spune că Bogdan Olteanu ar fi primit în acest caz un milion de euro şi sprijin electoral. Banii ar fi fost remişi la sediul unui partid politic.

PNL: Cine a greşit trebuie să plătească

Partidul Naţional Liberal consideră că justiţia trebuie să îşi facă datoria în absolut orice situaţie, şi în cazul oricarei persoane, actual sau fost membru de partid, actual sau fost demnitar.

Într-un comunicat de presă referitor la reţinerea fostului preşedinte liberal al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, conducerea PNL mai spune că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, iar cine a greşit trebuie să plătească.

BNR: Atribuţiile viceguvernatorului vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii

Şi Banca Naţională a emis un comunicat de presă în care anunţă că activitatea instituţuiei se desfăşoară normal, iar atribuţiile viceguvernatorului Bogdan Olteanu urmează să fie preluată de ceilalţi membri ai conducerii executive a instituţiei.

În legătură cu ancheta DNA, BNR precizează că acuzaţiile sunt legate de activitatea lui Bogdan Olteanu de dinainte ca acesta să primească din partea Parlamentului mandatul de viceguvernator.

Liviu Mihaiu: Nu am participat la această tranzacţie

Într-un mesaj postat pe Internet, jurnalistul Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării, declară că nu a ştiut şi nu a participat la această tranzacţie pentru numirea sa drept guvernator.

Numirea a fost, probabil, un foarte bun pretext - mai spune Liviu Mihaiu - pentru fostul mogul de a-l avea şi pe şeful Camerei Deputaţilor la mână.

Jurnalistul reaminteşte că în calitate de guvernator a luat o serie de măsuri cu impact ecologic pentru Delta Dunării.     

Surse judiciare citate de reporterul Mădălina Verman arată că Bogdan Olteanu ar fi recunoscut în timpul audierilor de la DNA că a mers să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii guvernatorului Deltei Dunării în anul 2008, dar nu ar fi recunoscut că ar fi primit banii.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza