Veteranii de război, scutiţi de plata impozitelor

Ministerul Finanţelor precizează că veternilor de război şi militarilor care au participat la acţiuni militare în afara ţării nu li s-a luat din drepturi.

Adăugat: 4 August 2016
Ultima actualizare:4 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Veteranii de război şi militarii care au participat la acţiuni militare în afara ţării sunt scutiţi de la plata impozitului pe clădiri, pe terenuri, pe mijloacele de transport, pentru bunurile aflate în proprietate sau coproprietate.

Precizările sunt făcute astăzi de Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

Instituţia subliniază că nu li s-a luat din drepturi categoriilor menţionate.

Actualul Cod Fiscal, intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, elaborat de Guvernul anterior şi dezbătut mai bine de jumătate de an în Parlament, prevede că impozitul se aplică pe cota-parte din proprietate.

Aceasta înseamnă că scutirea de impozit priveşte doar cota-parte de revine categoriilor amintite, nu şi cea deţinuă de soţie, copil sau rudă.

Actualul Guvern a clarificat noţiunea bunurilor aflate în coproprietate pentru care se acordă scutire de impozit, mai spune Ministerul Finanţelor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara ieri că Guvernul Cioloş a adoptat o hotărâre prin care veteranii de război şi militarii care au luptat în teatrele de operaţii au rămas fără drepturile prevăzute în Codul Fiscal.

Liderul social-democrat a vorbit, în acest context şi despre iniţierea unei moţiuni de cenzură.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza