Vasile Marica, liderul Sed Lex

"Pe mine nu mă acuză de fapte de corupţie un fost puşcăriaş. Îmi cer scuze presei, care a fost acuzată pe nedrept şi aştept autodenunţul de la Procuratură pentru a răspunde acuzaţiilor care mi se aduc."

Adăugat: 15 Februarie 2011
Ultima actualizare:15 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Alianţei Naţionale a Sindicatelor Funcţionarilor Publici "Sed Lex", Vasile Marica a respins acuzaţiile formulate de Marius Ungureanu, fostul şef al Vămii Giurgiu, care l-a acuzat de şantaj şi mită şi a precizat că Ungureanu nu ar avea vreo dovadă, iar acuzaţiile ar fi o vendetă personală.Aflat la o întâlnire sindicală în Olt, Vasile Marica a afirmat că va da mai multe răspunsuri, dacă va fi cazul, în justiţie.   "Nu se poate demonstra nimic de genul acesta. Dacă dânsul a făcut două autodenunţuri până acum, să fie sănătos. Dacă nu sunt nici într-un fel, vreodată în viaţa lui, de câte ori a încercat acest om să intre pe sub pielea mea, pentru că încerca în tot felul să mă şantajeze, probabil că acum e vreo răzbunare personală sau a fost pus de cineva", a declarat într-o emisiune televizată  liderul sindical.Vasile Marica a adăugat că nu crede totuşi că va fi chemat la parchet, în condiţiile în care acuzaţiile care  i se aduc par neverosimile.Liderul Sed Lex a formulat, la rândul lui, o serie de acuzaţii la adresa lui Marius Ungureanu, care nu ezitase să-l asocieze nu doar primirii de diferite sume de bani, dar şi intervenţiilor pentru câştigarea unor concursuri sau chiar unor acţiuni de şantaj, a spus el.  Acuzaţiile lui Marius Ungureanu au fost formulate, marţi, la o conferinţă de presă susţinută de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex.  " Din 1997 până în 2002 îi dădeam bani, câte 2.000-2.500 de dolari pe lună. Vreau să vă spun că Marica a înfiinţat, a organizat şi este principalul beneficiar material al acestui sistem", a acuzat Ungureanu.Prezumtiva implicare a sindicaliştilor a fost totuşi adusă în discuţie de preşedintele Traian Băsescu.  Folosind o fugură, şeful statului a afirmat că  "Regina corupţiei din vămi s-ar afla printre liderii sindicali".


Anterior, în luna decembrie, în contextul grevei de la Ministerul de Finanţe, Traian Băsescu sugera că Vasile Marica ar trebui întrebat despre corupţia din vămi.În replică, acesta a spus că preşedintele ţării era în perioada '96, '99 sau 2000 ministru şi ar fi putut să ia măsuri dacă Vasile Marica ar fi fost implicat în vreo acţiune de corupţie.

 Autor:
Carmen Valică
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza