Vasile Marica, după întâlnirea de la Ministerul Finanţelor: Până în prezent, nici un rezultat

Întâlnirea dintre repretentanţii protestatarilor din Finanţe şi conducerea Ministerului Finanţelor s-a încheiat fără niciun rezultat.

Adăugat: 15 Mai 2017
Ultima actualizare:15 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Marica, liderul Alianţei Sindicale Sed-Lex- arhivă
trimite pe mail

 Autorităţile au cerut o perioadă de răgaz pentru a analiza problemele semnalate. O nouă întâlnire este programată pentru miercuri.

Aproximativ 22.000 de angajaţi din subordinea Ministerului au încetat lucrul în această dimineaţă, într-un protest spontan, declanşat atât în Capitală, cât şi în mai multe judeţe din ţară.

Liderul Alianţei Sindicale Sed-Lex, Vasile Marica, a condus delegaţia care s-a întâlnit cu conducerea Ministerului Finanţelor. 

"Până în prezent, nici un rezultat. Miercuri am convocat Consiliul Naţional, acţiunea de protest este a colegilor noştri, nu este a sindicatului şi din acest motiv ea poate continua în orice moment peste ceea ce am hotărât noi. Ministrul finanţelor de asta a cerut un time-out, probabil că vrea să discute şi cu cei din parlament. Miercuri ne vedem cu ministrul finanţelor", a anunţat Vasile Marica. 

Angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că proiectul legii salarizării ar duce la tăieri de salarii, cuprinse între 10 şi 35%.

Reporterul RRA, Cătălin Trandafir a stat de vorbă cu câţiva dintre cei aflaţi în faţa sediului Ministerului de Finanţe. 

:Scad salariile. Colectarea este tot mai mare, se pune presiune şi vrem să avem salarii decente şi noi. Volumul de muncă este foarte mare, cerinţele sunt de la o zi la alta mult mai mari şi noi suntem oameni puţini, volumul fiind foarte mare.  Dacă ne ia şi din salarii, suntem muritori de foame.  

În ţară, manifestanţii reclamă şi diferenţele salariale dintre administraţiile centrale şi locale. Oamenii au întrerupt lucrul în mai multe judeţe, între care Bihor, Satu Mare, Hunedoara, Cluj, Sibiu sau Dâmboviţa.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălin Trandafir
Adăugat:
15 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza