Vasile Dîncu: Salarizarea unitară se va aplica odată cu următorul buget

Ministrul Vasile Dîncu își propune să reechilibreze funcţia publică şi mai ales modul în care este retribuită.

Adăugat: 23 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Dîncu, Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
trimite pe mail

Salarizarea unitară va fi implementată odată cu următorul buget, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dîncu, luni seară, într-o emisiune televizată.

Acesta a vorbit despre salarizarea unitară în contextul planurilor pe care le pregăteşte, din noua sa funcţie de ministru, pentru următoarele şase luni.

"Salarizarea unitară va veni de la următorul buget. Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte şi vom începe de la orice hotărâre va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuşi să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcţia publică şi mai ales modul în care este retribuită funcţia publică", a spus Dîncu, potrivit Agerpres.

El a anunţat că în decurs de două săptămâni va prezenta o strategie care va viza inclusiv criterii de performanţă în administraţia publică, care să atragă după sine o salarizare corespunzătoare, dar şi o serie de ghiduri de carieră al căror scop va fi acela de a-i ajuta pe funcţionarii publici să îşi înţeleagă mai bine atribuţiile.

Dîncu a mai vorbit despre faptul că în administraţie există foarte mulţi oameni care îşi fac munca bine în condiţii grele şi prost retribuite, dar există şi oameni ale căror calificative sunt 'foarte bine', deşi performanţele nu se regăsesc în munca lor.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza