Vasile Dâncu: Creşterea salariului minim necesită un studiu de impact

Creşterea salariului minim pe economie nu se poate opera în prezent întrucât nu există un studiu de impact asupra măsurii.

Adăugat: 8 Decembrie 2015
Ultima actualizare:8 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Dîncu, viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice
trimite pe mail

Explicaţiile au fost date astăzi de vicepremierul Vasile Dâncu.

Demnitarul a ţinut însă să precizeze că guvernul nu se opune în principiu unei astfel de măsuri şi chiar a acceptat o serie de creşteri salariale decise înainte de a începe actualul mandat.  

"În ceea ce priveşte creşterea cu 10% guvernul a luat-o ca un da, a operat-o în noul buget, chiar dacă nu era neapărat, să spunem, venită din interiorul unei noi concepţii despre guvernare. Nu exista niciun fel de blocaj în ceea ce priveşte creşterea salariului minim, este doar o chestiune de timp, este vorba de o analiză, un studiu de impact privind posibilitatea ca creşterea salariului minim să aibă anumite influenţe asupra competitivităţii firmelor, dar nu este vorba de o negare a acestei creşteri", a declarat Dâncu.  

Amintim că recent, ministrul Finanţelor, Anca Dragu a declarat că o mărire la începutul anului 2016 a salariului minim de la 1.050 de lei la 1.200 de lei, aşa cum s-a angajat guvernul anterior, ar afecta competitivitatea firmelor româneşti.

Anca Dragu a mai susţinut că decizia ar duce la creşterea economiei gri.
 Autor:
Cristina Tache
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza