Vasile Dâncu: Administraţia publică trebuie modernizată

Noul Guvern Cioloş îşi propune ca instituţiile publice să fie mai eficiente, cu servicii mai bine adaptate cerinţelor populaţiei.

Adăugat: 6 Decembrie 2015
Ultima actualizare:6 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Dâncu, vicepremier
trimite pe mail

Aceste lucruri vrea să le obţină în urma unei reforme a administraţiei.

Membrii cabinetului au avut sâmbătă, o reuniune informală pe această temă, precozează redactorul RRA.

Administraţia publică trebuie modernizată atât la nivel central cât şi local, afirmă vicepremierul Vasile Dâncu.

În opinia sa, este nevoie de eforturi sistematice, dialog cu societatea şi o strategie concretă pentru a atinge aceste obiective.

Una dintre primele măsuri pe care executivul intenţionează să le ia în acest scop este redeschiderea discuţiilor cu reprezentanţii CE pe marginea strategiei pentru consolidarea administraţiei publice 2014 - 2020, pe care fostul executiv a aprobat-o anul trecut, a declarat vicepremierul Vasile Dâncu.

"Vom propune updatarea acestui document care să conţină elemente mai degrabă de amendare şi completare a acestei strategii. Este un document de peste 100 de pagini şi are foarte puţină concreteţe", a precizat Vasile Dâncu.

Vicepremierul Vasile Dâncu a mai anunţat că urmează să fie înfiinţat un grup interministerial care să lucreze la elaborarea unor măsuri destinate reformării administraţiei publice la toate nivelurile.

Totodată, se inteţionează înfiinţarea unui Institut Naţional pentru Administraţie şi elaborarea până în vara anului viitor a unui cod administrativ.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza