Vasile Blaga, încrezător în șansele liberalilor

Aflat în turneu electoral în municipiul Timişoara, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, s-a declarat încrezător în şansele de reuşită ale candidaţilor PNL la alegerile din 5 iunie.

Adăugat: 14 Mai 2016
Ultima actualizare:16 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, copreședinte PNL
trimite pe mail

Acsta a afrmat că în mod cert, candidații PNL, Cătălin Predoiu, dar și Gheorghe Falcă și Nicolae Robu vor câștiga alegerile locale.

"În acest moment, pot să vă garantez că în Bucureşti va câştiga Cătălin Predoiu. O să vedeţi. Aici va câştiga domnul Robu, la Arad domnul Falcă, la Reşiţa domnul Popa, la Oradea domnul Bolojan, la Cluj domnul Boc şi putem să mergem mai departe", a spus Blaga.

Liviu Dragnea:PSD, un partid care construieşte în permanenţă

În opinia preşedintelui social-democrat, Liviu Dragnea, actuala legislaţie electorală este favorabilă PSD, partid obişnuit să discute cu alegătorii.

Corespondentul nostru la Piteşti, Cristian Matei, transmite că Liviu Dragnea le-a spus candidaţilor PSD că datorită noii legislaţii avem o campanie electorală liniştită.

"Nouă ne convine pentru că legislaţia actuală este favorabilă pentru partidele care sunt obişnuite să discute cu oamenii, ceea ce PSD a făcut şi face mereu, fiind un partid care construieşte în permanenţă şi este un partid care are ce să spună, are ce să arate şi are şi credibilitatea viitorului. România trebuia să ajungă să depăşească perioada în care unii îşi făceau vise că, de fapt, voturile se câştigă cu găleţi, cu brichete şi cu tricouri. Nu. Până la urmă, oamenii votau candidaţii în care aveau încredere, în final", a spus  Liviu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu se simte nicăieri că e campanie electorală

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis candidaţilor din judeţul Bistriţa Năsăud că sunt cetăţeni care nu ştiu că este campanie electorală, din cauza noii legi, care nu mai permite utilizarea bannerelor, ci doar a afişelor electorale de mici dimensiuni.

Nemulţumit de acest aspect, Călin Popescu Tăriceanu le-a spus candidaţilor ALDE că trebuie să facă un efort suplimentar, pentru a se face cunoscuţi:

"Nu se simte nicăieri că e campanie electorală. Dacă la precedentele campanii electorale vedeam o risipă financiară, până la urmă, de fonduri, am trecut complet în extrema cealaltă. Nu e normal. Sunt cetăţeni care habar nu au că este campanie electorală. Sigur, de aici decurge necesitatea efortului echipei de campanie, de a se duce şi a bate din poartă în poartă. Cred că e o problemă la care trebuie să ne gândim după această campanie electorală şi trebuie făcute rapid nişte modificări legislative", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Traian Băsescu: Unirea României cu Republica Moldova trebuie să devină proiect de ţară

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a precizat candidaţilor din judeţul Caraş-Severin că Unirea României cu Republica Moldova trebuie să devină proiect de ţară.

"Suntem singurul partid care-şi propune ca obiectiv de ţară unirea Republicii Moldova cu România şi restabilirea frontierei naţionale pe Nistru. O să vedeţi sau aţi văzut tot soiul de atotcunoscători care spun 'nu ne lasă americanii, nu ne lasă francezii'. Sunt un om care a fost timp de 10 ani şeful statului şi n-am auzit vreun şef de stat, un înalt demnitar să-mi reproşeze acest obiectiv", a apreciat Traian Băsescu.

Alegerile locale, un test important pentru UNPR

Pentru UNPR, alegerile locale sunt un test important, spunea la Galaţi preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu. Corespondentul nostru Maria Măndiţa ne-a informat că Valeriu Steriu vrea ca UNPR să câştige primăria în cinci municipii reşedinţă de judeţ:

"Din 6 iunie, 10% din primarii municipii de judeţ vor fi ai UNPR. De asemenea, după ce am văzut în ţară, pot să vă spun că cel puţin jumătate din ţară va avea majoritatea în Consiliile Judeţene, hotărâtă de UNPR. Viitorii noştri consilieri judeţeni vor fi cei care vor stabili unde va fi puterea în fiecare judeţ", a afirmat Steriu.

Marian Spînoche pledează pentru campania directă, de la cetățean la cetățean

Candidatul PND la Primăria sectorului 5, Marian Spînoche, susţine că, până acum, a discutat direct cu cetăţenii pentru a afla care sunt problemele acestora şi pentru a le prezenta ideile şi soluţiile sale:

"Locuitorii sectorului, aşa cum le-am spus-o şi personal, sunt datori să gândească de două ori înainte de a intra în cabina de vot. Eu nu le spun să mă voteze pe mine, cu toate că am avut această ocazie. Eu cred că sunt printre puţinii primari care am făcut campania din uşă în uşă, deci am stat de vorbă cu fiecare cetăţean, fiecare votant al sectorului. Sunt foarte multe de făcut, sper să fac lucruri foarte bune şi la primărie", a promis acesta.

 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Mai 2016
Ultima actualizare:
16 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza