Vasile Blaga condamnă acţiunile USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, critică dur acţiunile întreprinse recent de Uniunea Social Liberală întrucât, în opinia sa, acestea se vor resimţi în calitatea vieţii românilor.

Adăugat: 4 Iulie 2012
Ultima actualizare:4 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, condamnă acţiunile întreprinse de USL în ultimele zile şi afirmă că adevăratele efecte vor fi resimţite în calitatea vieţii românilor.

Liderul democrat liberal a declarat, într-o conferinţă de presă, că manifestaţia pe care PDL a convocat-o joi, în piaţa Revoluţiei, este primul pas într-o serie de acţiuni publice, democratice, pentru a-şi face cunoscută poziţia.  

"În doar câteva zile de acţiuni ilegale, premeditate şi puse în acţiune rapid, USL, Victor Ponta, Crin Antonescu, au atacat şi blocat pe rând instituţii fundamentale ale statului: Avocatul Poporului, Curtea Constituţională, preşedinţia Senatului, a Camerei, "Monitorul Oficial", conducerea radioului şi televiziunii publice", a spus Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai menţionat că decizia adoptată marţi, de înlăturare a sa din fruntea Senatului şi a Robertei Anastase de la preşedinţia Camerei Deputaţilor nu a fost publicată încă în "Monitorul Oficial" pentru că, afirma el, se aşteaptă emiterea de către guvern a unei ordonanţe de urgenţă care să preia dreptul Curţii Constituţionale de a se pronunţa în privinţa hotărârilor parlamentului.

Întrebat de jurnalişti ce vină consideră că are PDL pentru situaţia actuală, Blaga a spus că "nu i se poate imputa nimic PDL din acest punct de vedere. Nu noi subminăm statul de drept, nu noi suntem cei care vreodată am pus sub semnul întrebării vreo decizie a Curţii Constituţionale, nu noi am trecut în coordonarea guvernului Monitorul Oficial. Numai Carol al II-lea şi Ponta au făcut-o în secolul trecut şi Ponta acum. Nu noi am făcut lucrurile astea. Ei le fac".Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
4 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza