Vasile Blaga, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, va fi cercetat sub control judiciar în dosarul de corupţie în care a fost audiat în această dimineaţă la DNA Ploieşti.

Adăugat: 28 Septembrie 2016
Ultima actualizare:28 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga la DNA Ploieşti. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Procurorii îl acuză pe Vasile Blaga de trafic de influenţă pentru fapte comise în perioada 2009 - 2012, când acesta a fost atât parlamentar, cât şi ministru de interne.

DNA susţine că în această perioadă Vasile Blaga ar fi intervenit pentru acordarea în mod preferenţial a unor contracte din bani publici.

Pentru acest demers, Vasile Blaga ar fi primit în mai multe rânduri, prin interpus, suma totală de 200 de mii de euro, precum şi 500 de mii de euro de la fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, vizat şi el în acelaşi dosar, alături de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, liderul liberal a spus că îşi va dovedi nevinovăţia şi a refuzat să comenteze acuzaţile aduse, transmite corespondenta RRA,  Simona Uţă.

Referindu- se la o eventuală demisie din PNL, Vasile Blaga a precizat că va respecta statutul şi toate deciziile partidului şi că va acţiona în consecinţă.

La DNA Ploieşti este aşteptată în scurt timp şi Elena Udrea pentru a fi audiată în acelaşi dosar în care Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar.

Corespondenta RRA,  Simona Uţă citează surse judiciare potrivit cărora Elena Undrea a fost chemată în calitate de martor.

  Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza