Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

"Actorii din sistem - asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale - nu au nici un cuvânt de spus".

Adăugat: 10 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, profesor doctor Vasile Astărăstoae, este de părere că modificarea legii privind sistemul de sănătate este motivată, dar din păcate principiile din expunerea de motive nu se regăsesc în textul legii.  

"Se spune că se va desfiinţa monopolul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, ceea ce nu este real, pentru că în continuare Casa Naţională este cea care face regulile jocului şi în acelaşi timp gestionează banii. Actorii din sistem - asiguraţii şi furnizorii de servicii medicale - nu au nici un cuvânt de spus. Este un lucru care trebuie să fie reglementat, pentru că altfel ne găsim tot în faţa unui monopol care în continuare distribuie aceşti bani către o serie de societăţi de asigurări care la rândul lor îşi pot face regula în detrimentul atât al medicilor, cât şi al pacienţilor", a declarat Vasile Astărăstoae pentru redactorul postului public de radio.  

Vasile Astărăstoae  a atras atenţia că legea nu specifică nimic în cazul în care o casă privată este în faliment şi vine cu o soluţie pentru protejarea asiguratului.  

"Obligatoriu, pe perioada până când se rezolvă această problemă, el în mod automat trebuie să fie trecut în contractul cadru cine preia acei pacienţi până când pacientul se decide la ce altă Casă de Asigurări se duce. Cu alte cuvinte, contractul lui să rămână valabil, chiar dacă acea casă a dat faliment, să fie preluat", a mai susţinut Vasile Astărăstoae.
 Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza