Varujan Vosganian: USL nu va vota Legea energiei

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a afirmat că USL nu va vota proiectul legii energiei, deoarece este "un proiect greşit structurat, plin de lozinci, antieuropean".

Adăugat: 22 Martie 2012
Ultima actualizare:22 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul  Varujan Vosganian a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că USL nu va participa la dezbaterea parlamentară a Legii energiei şi a subliniat ca acesta  "este un proiect greşit structurat, plin de lozinci".

"Acest proiect de lege transformă sectorul energetic într-un fel de adunare generală a acţionarilor la care preşedintele României numeşte membri. Este un proiect greşit structurat, plin de lozinci, dar care nu fac decât să ascundă lipsa de asumare a Guvernului în legătură cu temele fundamentale şi servilismul Guvernului faţă de actualul preşedinte, căruia doreşte să-i ofere pe următorii şase ani posibilitatea de a dispune de domeniul energetic, sperând că, după mandatul următor, dânşii vor reveni la putere", a spus Vosganian.

În opinia sa, "Legea energiei, aflată în Parlament, este antieuropeană, ambiguă, cu ezitări, un amatorism".

Totodată, senatorul a acuzat actualul Guvern că este un continuator al guvernării lui Emil Boc, care a avut "un mandat eşuat" în domeniul energetic, în care s-au înregistrat "un mare şi usturător număr de proceduri de infringement" din partea Comisiei Europene, iar "pieţele nu numai că nu au fost liberalizate, ci au fost luate măsuri care au dus la distorsionarea mediului competiţional".

Vicepreşedintele PNL a mai spus că, prin acest proiect legislativ, Guvernul ignoră complet şi domeniul gazului metan.

USL nu va merge în Parlament pentru a vota Legea energiei

"După aproape patru ani de guvernare PDL, avem un sector nereformat, neretehnologizat, corupt, generator de arierate şi cu o vădită tentă antieuropeană". Varujan VosganianSenatorul Varujan Vosganian a precizat că USL nu va veni în Parlament pentru dezbaterea şi votarea acestui proiect de lege.
    
"E un simulacru, o tentativă de a mai amâna verdictul implacabil al trimiterii României la Curtea Europeană de Justiţie pentru dispreţul faţă de pachetele de liberalizare şi nu face decât să confirme în plus că atitudinea noastră de a nu ne face părtaşi la această ilegitimă formă de a gestiona România se dovedeşte temeinic", a adăugat vicepreşedintele PNL.

Vosganian: Guvernul PDL a fost un traficant în domeniul energiei
    
În opinia acestuia, PDL a folosit domeniul energiei pentru a-şi consolida poziţia politică.
    
"În loc să fie un promotor în domeniul strategiilor energetice, guvernul PDL a fost de fapt un traficant în domeniul energiei, a folosit energia pentru a-şi extinde domeniile de influenţă şi pentru a avea resurse pentru acţiunile de natură politică", a subliniat Vosganian.

Senatorul PNL a cerut rezilierea sau renegocierea contractelor cu investitorii privaţi în domeniul energetic.

El a mai adăugat că USL pregăteşte un program propriu în domeniu, care va fi inclus în strategia de guvernare ce va fi adusă la cunoştinţă opiniei publice în perioada campaniei electorale pentru parlamentare.
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
22 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza