Varujan Vosganian, ministrul Economiei

"Dacă în România s-ar face un referendum astăzi privind reintroducerea pedepsei cu moartea în ceea ce priveşte corupţia, mi-e teamă că majoritatea populaţiei ar vota pentru reintroducerea acesteia".

Adăugat: 11 Iulie 2013
Ultima actualizare:11 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Dacă în România s-ar face un referendum astăzi privind reintroducerea pedepsei cu moartea în ceea ce priveşte corupţia, mi-e teamă că majoritatea populaţiei ar vota pentru reintroducerea acesteia", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Vosganian a făcut această afirmaţie ca răspuns la întrebarea unui jurnalist, dacă Guvernul ia în calcul reintroducerea pedepsei cu moartea pentru fapte de corupţie, la fel ca în China.

"Arabii cred că sunt mai evoluaţi în această privinţă decât chinezii, dar ţine de practici locale, de o anumită cultură locală. Poate că la noi astăzi, dacă s-ar face un referendum privind reintroducerea pedepsei cu moartea, mi-e teamă că majoritatea populaţiei ar vota pentru reintroducerea acesteia. Vă daţi seama ce ar fi cu sistemul nostru judiciar, încă neosificat, să dăm astfel de decizii la care orice revizuire ulterioară devine inutilă. Din fericire pentru noi suntem salvaţi, pentru că Uniunea Europeană interzice reintroducerea pedepsei cu moartea, atunci alţii au rezolvat pentru noi această temă", a spus Vosganian.

Un fost ministru al Căilor ferate din China a fost condamnat, recent, la pedeapsa capitală, dar aplicarea acesteia este amânată pentru doi ani, într-un prim mare proces anticorupţie sub preşedinţia lui Xi Jinping.

În sistemul juridic din China, pedeapsa cu moartea este, în general, comutată cu închisoarea pe viaţă, a anunţat agenţia oficială China Nouă, preluată de AFP şi citată de Agerpres.
  Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza