Varujan Vosganian, ministrul Economiei

"Nu mai avem disponibilizări în perioada urmatoare, ci dimpotrivă am negociat la sânge cu Ministerul Finanţelor să facem angajări".

Adăugat: 30 Mai 2013
Ultima actualizare:30 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spune că în perioada următoare nu vor mai fi operate disponibilizări la companiile din portofoliul ministerului, ci dimpotrivă se are în vedere angajarea a 300 de persoane în industria de apărare.

"Nu mai avem disponibilizări în perioada urmatoare, ci dimpotrivă am negociat la sânge cu Ministerul Finanţelor să facem angajări. Vrem să angajăm 300 de persoane în industria apărării. Dar vom discuta în 17 iunie când vom avea o primă discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a ţării privind relansarea acestui domeniu. Nu discut despre disponibilizări după privatizări, dar noi nu avem în vedere disponibilizări şi nici nu avem în vedere în acest moment intrarea în insolvenţă a vreuneia dintre companii. Avem să ştiţi companii care în mod cu totul neaşteptat au înregistrat pierderi. Mă refer la Plafar, la Romaero", a declarat Vosganian într-o conferinţă de presă.

El spune că în condiţii normale aceste companii nu ar trebui să înregistreze pierderi.

"Preferăm să urgentăm privatizarea decât să trecem la insolvenţă. Am discutat deja cu Guvernul în legătură cu dorinţa noastră de a privatiza Romaero. Nu avem timp să aşteptăm ca statul să ajungă bun manager, pentru că nu va mai avea ce să managerieze atunci. Concluziile în ceea ce priveşte capacitatea statului de a manageria sunt definitive", a mai spus ministrul.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza