Varujan Vosganian: FMI are o viziune pesimistă în ceea ce priveşte Oltchim

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat că Fondul Monetar Internaţional "are o viziune pesimistă în ceea ce priveşte Oltchim".

Adăugat: 27 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Varujan Vosganian a declarat că el priveşte privatizarea Oltchim "ca o şansă de restructurare, în timp ce Fondul Monetar are o viziune mai pesimistă".

Ministrul economiei a adăugat că pe componenta sa nu există între minister şi reprezentanţii Fondului nicio inadvertenţă în ceea ce priveşte orizontul pe termen scurt.

"Mă refer în principal la privatizarea Oltchim, la intrarea în insolvenţă a Oltchim pe care eu o văd ca o şansă de restructurare şi valorificare a părţilor viabile. FMI are o viziune mai pesimistă. Rămâne să vedem ce se va întâmpla. În legătură cu managementul privat şi etapizarea sa, în această privinţă am venit să exprim acest mandat al Ministerului Economiei că suntem de acord cu Fondul pe orizontul pe termen scurt", a explicat ministrul economiei.

Varujan Vosganian a adăugat că se caută o soluţie pentru Oltchim, dar "ea ar trebui însoţită şi de o atitudine deschisă a Comisiei Europene în ceea ce priveşte ajutorul de stat. Una este să negociezi un combinat care funcţionează şi alta un combinat cu porţile închise".

Potrivit acestuia, discuţiile pe care le-a avut în cadrul consultărilor cu Fondul Monetar Internaţional au avut în vedere faptul că există noi companii care s-au înfiinţat, cum ar fi Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia.

"Aceste Complexe Energetice au nevoie de o anumită percepţie de piaţă pentru a putea să îşi îndeplinească programul de privatizare şi probabil că acesta este lucrul ce s-a avut în vedere la prelungirea cu două luni (a acordului actual cu FMI) Important este ca toate măsurile să fie îndeplinite. Pot să vă spun, de exemplu, că mandatul cu care am venit eu astăzi aici, după ce dimineaţă împreună cu colegii mei din minister am lecturat scrisoarea de intenţie, că în ceea ce priveşte componenta ministerului Economiei, termenii pe care noi i-am propus în scrisoarea de intenţie au fost în principiu agreaţi de FMI", a spus ministrul de resort.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza