Varujan Vosganian este sceptic în privinţa bugetului pe 2011

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, susţine că cifrele din bugetul pentru 2011 nu au fost corect evaluate.

Adăugat: 10 Decembrie 2010
Ultima actualizare:10 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian a declarat, vineri, că liberalii sunt îngrijoraţi de viziunea Guvernului asupra bugetului pe 2011.
 

 

În opinia sa, cifrele din proiect nu ar fi corect evaluate, în sensul că ritmul creşterii economice, prognozat la 1,5%, ar fi optimist, iar veniturile exagerate.
 

 

Vicepreşedintele PNL susţine că bugetul "se transformă într-o agresiune la adresa familiei şi la adresa natalităţii"
 

 

Varujan Vosganian a precizat, într-o conferinţă la Bistriţa, că PNL este convins că, în perioada de criză, trebuie luate măsuri de reformare profundă a statului, şi nu măsuri pompieristice.
 

 

"În general, românii sunt rezervaţi la reformă, care trebuia făcută când românii erau neatenţi. În perioada de criză se întrevede o brumă de luciditate şi oamenii acceptă şi unele măsuri care nu sunt generoase şi atunci trebuie profitat de acest răgaz şi luate măsuri de reformare a statului. Nu poţi să accelerezi procesul de îmbătrânire prin măsuri neîndemânatice şi chiar insultătoare la adresa românilor", a spus Vosganian.
 

 

Totodată, senatorul PNL a atras atenţia asupra faptului că deja, anul acesta, fondurile administraţiei locale au fost drastic diminuate.
 

 

Guvernul a transmis Parlamentului, marţi, proiectul de buget pentru anul viitor, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă.
 

 

Acesta prevede mai mulţi bani pentru investiţii, crearea a 23 de mii de locuri de muncă, dar şi restricţii financiare pentru companiile de stat şi regii.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
10 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza