Varujan Vosganian: 2011 va fi anul stagnării economice

Anul 2011 nu va fi un an la relansării, ci unul al stagnării, în ciuda unei uşoare creşteri economice, a declarat, la Cluj, senatorul PNL, Varujan Vosganian.

Adăugat: 20 Iunie 2011
Ultima actualizare:20 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru al economiei a afrimat că, pentru a se putea vorbi despre relansare economică, este necesară ca în acest an să existe o creştere de minim 4 procente.

 

"Ar fi o mare eroare să credem că anul 2011 este un an care marchează o tendinţă. 2011 este un an intermediar. 2011 nu este un an al relansării, ci este un an al stagnării. Chiar în condiţiile în care avem o uşoară creştere economică, ea nu este relevantă pentru a marca o evoluţie în principalele resurse ale creşterii, anume la nivelul ocupării, la nivelul veniturilor şi la nivelul investiţiilor. (...) Această stagnare este rezultatul faptului că România a căzut prea jos şi că în acest moment organismul economic nu mai are unde să cadă decât cu pericolul de a-şi pune sub semnul întrebării însăşi supravieţuirea”, a declarat senatorul PNL.Varujan Vosganian este de părere că specialiştii vor putea vorbi de relansarea economiei româneşti abia atunci când vor exista creşteri în privinţa ocupării unor noi locuri de muncă, a veniturilor şi a investiţiilor.Pe de altă parte, Varujan Vosganian este de părere că nu va exista o nouă scădere economică.


 Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
20 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza