Valeriu Zgonea:Funcţiile de demnitate publică, doar pentru cei cu o singură cetăţenie

Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea a declarat că PSD intenţionează să depună în Parlament un proiect de lege prin care în funcţiile de demnitate publică şi în funcţii publice de conducere să nu poată fi numiţi sau aleşi decât cei cu cetăţenie română.

Adăugat: 19 Martie 2011
Ultima actualizare:19 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Valeriu Zgonea a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia,  într-o conferinţă de presă, că PSD lucrează la un proiect de lege pe care îl va prezent în următoarele zile în Parlament.

 

Proiectul prevede  ca în funcţiile de demnitate publică şi în funcţiile publice importante ale statului român să fie numite sau să fie alese doar persoanele care au o singură cetăţenie, respectiv cea română, a precizat liderul PSD.


Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea  a explicat că  pentru a obţine o demnitate sau o funcţie publică înaltă, într-un stat european este obligatoriu să ai o singură cetăţenie."În momentul în care vrei să ai o demnitate sau o funcţie publică înaltă, într-un stat european opţiunea obligatorie -trebuie să ai o singură cetăţenie. Germania este un model de urmat în această chestiune, Franţa, Marea Britanie. În Parlamentul Marii Britanii sau în Parlamentul francez, nu poţi să ai dublă cetăţenie, nu poţi să fii primar, dacă ai dublă cetăţenie, a spus Zgonea.


 

El a susţinut că România a acordat multe facilităţi minorităţilor şi că la rândul lor, acestea  au o anumită responsabilitate faţă de statul român.
 

 

"Dacă vrei să fii primar, dacă vrei să fii prefect, dacă vrei să fii secretar de stat, ministru, prim-ministru, preşedinte de stat, deputat, senator, preşedintele consilului judeţean, vicepreşedinte al consiliului judeţean, şi vrei să distribui bani în România, atunci, ai jurat pe Constituţia României şi ai o singură cetăţenie. Eu cred că statul român a oferit foarte multe facilităţi minorităţilor din România, dar, în acelaşi timp, au obligaţia şi minorităţile să înţelegă că au o anumită responsabilitate către statul român", a mai afirmat Valeriu Zgonea.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza