Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

"Sunt surprins că domnul Crin Antonescu a declarat că nu a fost suficient de bine informat cu privire la modificările aduse Codului Penal, atâta timp cât a semnat cele două legi de modificare a unor dispoziţii din Codul Penal".

Adăugat: 12 Decembrie 2013
Ultima actualizare:12 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, se declară surprins de solicitarea liderului PNL, Crin Antonescu, de a rediscuta acele modificări aduse Codului Penal care lasă loc de interpretări.

Valeriu Zgonea precizează că liderul liberal a semnat, în calitate de preşedinte al Senatului, legile de modificare a Codului Penal, iar votul asupra acestora s-a desfăşurat cu respectarea regulamentului.

"Sunt surprins că domnul Crin Antonescu a declarat că nu a fost suficient de bine informat cu privire la modificările aduse Codului Penal, atâta timp cât a semnat în calitate de preşedinte al Senatului cele două legi de modificare a unor dispoziţii din Codul Penal, semnătură care atestă autenticitatea actelor normative adoptate de Parlamentul României", spune Valeriu Zgonea.

El susţine că votul s-a desfăşurat regulamentar şi îi sugerează liderului PNL, Crin Antonescu, să-i adreseze o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, prin care să-i ceară retrimiterea celor două legi la Parlament.

Atât Preşedinţia cât şi Departamentul Naţional Anticorupţie şi Consiliul Superior al Magistraturii au criticat votul de acum două zile din parlament, în urma căruia, consideră aceste instituţii, aleşii sunt scoşi de sub incidenţa legilor privind incompatibilităţile şi nu mai pot fi cercetaţi pentru acte de corupţie.
    Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza