Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

"Mă întrebam dacă nu cumva domnul ministru Valls dacă-l vedea pe Brâncuşi, acum 100 de ani, cu barba lui, într-o piaţă să cumpere cele bune, nu-l dădea afară din Franţa. Poate era mai bine pentru noi, că aveam toate sculpturile în România".

Adăugat: 1 Octombrie 2013
Ultima actualizare:1 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că în vizita pe care o va efectua, joi, la Paris, va dori să discute cu Preşedintele Camerei Deputaţilor, despre aderarea la Schengen.

"La Paris am întâlniri cu preşedintele Parlamentului, secretarul general al Partidului Socialist, este o vizită oficială în care bineînţeles tematica Schengen, dar şi unele declaraţii ale miniştrilor francezi vor fi subiect de discuţii. Noi avem contraargumente cred eu suficient de solide şi, la fel ca preşedintele statului şi primul ministru al României, nu sunt de acord ca teme locale, teme de campanie să fie salvate cu problematica comunităţii de romi, care nu este numai din România, ci şi din alte state est europene", a afirmat Zgonea, citat de Agerpres.

Zgonea a susţinut  că problematica comunităţii rome este problema UE, nu a României şi că ţara noastră a depus eforturi extraordinare şi a avut rezultate extraordinare în această zonă.

"Mă întrebam dacă nu cumva domnul ministru Valls dacă-l vedea pe Brâncuşi, acum 100 de ani, cu barba lui, într-o piaţă să cumpere cele bune, nu-l dădea afară din Franţa. Poate era mai bine pentru noi, că aveam toate sculpturile în România", a mai spus marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Amintim că în urmă cu câteva zile, purtătoarea de cuvânt a Guvernului de la Paris a recunoscut, pentru prima dată, într-un interviu pe postul Radio Monte Carlo, că poziţia oficială a executivului francez este de a se opune intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.

"În momentul de faţă, considerăm că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca România şi Bulgaria să poată intra în Schengen. Franţa spune "nu", dar nu doar Franţa are această poziţie, şi asta e foarte clar", declara oficialul francez.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza