Valeriu Zgonea, în vizită la Roşia Montană

Preşedintele Camerei Deputaţilor are programate întâlniri cu reprezentanţii minerilor şi ai autorităţilor locale.

Adăugat: 22 Septembrie 2013
Ultima actualizare:22 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vizitează  carierele de la Roşia Montană, după ce, în cursul dimineţii, a avut discuţii cu autorităţile locale, cu mineri şi cu reprezentanţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation.

Aceştia din urmă au dat din nou asigurări că toate standardele de mediu vor fi respectate şi că, în perioada de pregătire a intrării în exploatare, vor fi înfiinţate 2.300 de locuri de muncă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vizitează, duminică, Roşia Montană.

El se va întâlni cu reprezentanţii minerilor şi ai autorităţilor locale, întrucât "nu se poate lua o decizie fără a asculta toate părţile implicate".

El a afirmat, sâmbătă, că autorităţile locale din zona Roşia Montană susţin proiectul pentru că sumele încasate ar permite reabilitarea zonei şi crearea de locuri de muncă.

"E important pentru noi să fim conştienţi că avem obligaţii internaţionale, că am câştigat alegerile ca să dăm oamenilor un loc de muncă, să le asigurăm un viitor. Pe de altă parte, trebuie să asigurăm şi vocea acelora care sunt nemulţumiţi şi sunt împotriva unui anumit proiect. Am speranţa că, până la final, colegii mei vor vota cu conştinţa împăcată că au informţiile, că au vizitat Roşia Montană, că i-au ascultat pe cei din Piaţa Universităţii şi că au făcut un proiect de lege care să acopere ambele părţi", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea a mai spus că, începând cu săptămâna viitoare, ministrul mediului, Rovana Plumb, împreună cu ministrul marilor proiecte, Dan Şova, vor vizita toate grupurile parlamentare, pentru a genera dezbateri şi a găsi soluţii pentru Roşia Montană.

Valeriu Zgonea va vizita, duminică, minele de la Roşia Montană, iar săptămâna viitoare se va deplasa în zonă şi comisia specială.

Lanţ uman împotriva Roşia Montană

În Capitală mii de oameni au format, sâmbătă seară, un lanţ în jurul Palatului Parlamentului în semn de protest faţă de proiectul Roşia Montană.

În acest week end se încheie a treia săptămână de acţiuni care au loc în Bucureşti împotriva exploatării.

Protestatarii au cerut retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din zonă, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation, interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea iniţiatorilor proiectului de lege.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza