Valeriu Zgonea califică decizia PNL de a ieşi de la guvernare drept emoţională

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a calificat decizia PNL de a ieşi de la guvernare drept una emoţională şi crede că liberalii vor vota alături de PSD proiectele asumate în cadrul USDL.

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Declaraţia integrală pe prima pagină a site-ului, în playerul AUDIO

Zgonea a mai spus, miercuri, la Palatul Parlamentului că are încredere că liberalii vor vota pentru proiectele comune ale USL elaborate de miniştrii sau secretarii de stat din PNL.

"În acest moment am constatat cu tristeţe o decizie emoţională luată de PNL pe un proiect pe care noi l-am construit împreună şi în care mai aveam încă trei ani de rezolvat. Am ştiut întotdeauna că anul 2014 e cel mai greu an, dar am încredere că până la urmă colegii liberali vor înţelege acolo unde sunt proiecte comune scrise de către miniştrii liberali, de către şefii de agenţii liberali, chiar dacă ei sunt forţaţi să îşi dea demisia, vor continua şi în Parlamentul României", a spus el.

Întrebat dacă liderul PNL ar trebui să demisioneze de la şefia Senatului, Valeriu Zgonea a răspuns că  amintit că preşedinţii celor două Camere sunt aleşi pe patru ani.

"Dacă vă uitaţi la ultimele decizii ale Curţii Constituţionale, cele două funcţii sunt importante ca stabilitate pe plan intern şi internaţional, iar agendele noastre ne obligă să ne respectăm angajamentele faţă de cetăţeni chiar şi într-un an electoral", a afirmat Zgonea.

Liderul PSD  a mai spus că va depune toate eforturile şi va negocia împreună cu liderii USD, cu celelalte grupuri, astfel încât să treacă proiectele venite la începutul acestei sesiuni parlamentare ca priorităţi guvernamentale şi să se păstreze acelaşi mesaj optimist pe pieţele interne şi internaţionale, informează Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza